Ana SayfaGüzellikSivilceli Cilt Bakımında Doğru Bilinen Yanlışlar

Sivilceli Cilt Bakımında Doğru Bilinen Yanlışlar

Sivilceli cilt bakımında ne kadar bilgilisin? Kullandığın ürünlerin güvenilirliğinden, cildine hangi içeriğin iyi gelip hangisinin gelmediğinden ne kadar eminsin? “Elimden geleni yapıyorum, ama yine de bir şeyler eksik gibi” diyorsan, yaygın olarak kabul görmüş, ancak tamamen faydasız ya da zararlı pratikleri uyguluyor olabilirsin. Bu yanlış bilgiler neler, Kore cilt bakım trendi ya da diğer adıyla K-beauty sivilce ile mücadele alanında neler sunuyor? Senin için yazdık.
 
“Yüzümü kaynar suyla yıkar, iyice ovalar, kurularken de havluyu yüzüme iyice bastırırım! Böylece cildim iyice arınır!” cümlesi, cilt temizliğindeki en yaygın yanlışlardan biridir. Sıcak su, ovalamak, iyice bastırmak gibi ifadeler uzaktan iyi bir cilt temizliğinin anahtar kelimeleri gibi gözükse de aslında cildi tahriş etmekten başka bir işe yaramazlar. Ve maalesef bunu oldukça az kişi bilir.
 
Aynı durum sivilceli ya da sivilceye yatkın, yağ/nem dengesi bozulmuş ciltler için de geçerli. Sivilcenin ortaya çıkış nedeni, çeşitli faktörlerle içeriği değişen ya da üretimi artan sebum. Bu durum cildin doğal florasında bulunan P. acnes bakterilerinin aşırı çoğalmasına ve artık vücut tarafından bir tehdit olarak algılanmasına sebep oluyor. Ardından hoş geldin siyah nokta ve sivilce!
 
Sivilceli ciltlerde yanlış bilinen can sıkıcı bilgi ve uygulamalar şöyle:
 

  • Makyaj malzemelerinin hijyenine özen göstermemek. Özellikle de makyaj fırçaları. Düzenli olarak temizlenmeyen fırçalar bakteri biriktirdiğinden sivilceye neden oluyor.
     
  • Beslenme ile ilgisi yok. Bilimsel açıdan kötü beslenme mutlaka sivilceye neden olur diyemeyiz. Ancak bazı kişilerde yağlı yiyeceklerin sivilce oluşumuna katkıda bulunduğu bir gerçek. Bu nedenle kişinin vücudunu iyi tanıması ve beslenmesini buna göre düzenlemesi oldukça önemli.
     
  • Siyah nokta bu, elbette sıkılacak. Siyah noktaları sıkmak deri altında inflamasyon oluşumunu tetikleyerek sivilceye dönüşümü kolaylaştırıyor.
     
  • Güneş ve deniz sivilceleri tamamen geçirir. Bronzlaşmak ya da deniz suyu, sivilcelerin bir süreliğine gözden kaybolmasını sağlıyor, fakat tamamen geçirmiyor. Güneş koruyucu kullanmamak sivilce izlerinin kalıcı lekelere dönüşmesine neden olabiliyor.
     
  • Sivilce kendi kendine geçer. Sivilceye karşı bakım yapılmayan ciltlerde hiperpigmentasyon görülmesi oldukça yaygın. Uzun süre ilgilenilmeyen ve kontrolden çıkan sivilcelerin tedavisi zorlaşıyor.
     
  • Sıkılan sivilce o bölgeye yayılır. Sivilceler sıkıldığı için değil, o bölgeye yapılan dokunsal uyarılarla sebum üretimi arttığı için yayılıyor. Bırak sıkmayı, yüze sadece temas etmek bile sivilcelerin coşması için yeterli.
     
  • Yüzümü iyice ovalarsam bakterileri öldürebilirim. Bu durum, ciltteki ölü deriden, kir ve bakterilerden kurtulmak için cildi tahriş etmekten başka bir işe yaramıyor. Bunun yerine her gün istikrarlı bir cilt bakım rutini uygulanmalı. Etkin bir temizleyici, nemlendirici ve tonik, cildin yağ ve nem dengesinin korunması açısından şart.

 
 
K-beauty ile öne çıkan sivilce içerikleri
 
Kore cilt bakım trendi, özellikle Mizon, Benton ve Aromatica gibi dünyaca ünlü Kore markalarıyla sivilce ve siyah nokta ile mücadele alanında oldukça etkili formüller sunuyor. Bu ürünler cruelty free (üretimde hayvanlara zarar verilmiyor) ve EWG onaylı olmalarıyla da oldukça güvenilir. Kore ürünlerine özgü olarak öne çıkan bir diğer özellik de ürünlerin bölgesel çözümler sunmasıyla ilgili. Özellikle sivilce maskesi ve sivilce bandı gibi ürünler, sivilceli bölgenin tahriş edici dış etkenlere karşı korunmasına ve arınmasına yardımcı oluyor.
 
Kore menşeili ürünlerdeki favori içerikler ise şöyle:
 
Salyangoz ekstresi, içeriğindeki doğal antibiyotik maddelerle sivilceyi tedavi ederken, allantoin sayesinde cildin yenilenmesine, onarılmasına ve cilt tonunun dengelenmesine yardımcı oluyor.
 
Çay ağacı yağı, doğal bir antibakteriyel ve anti-inflamatuar olarak biliniyor ve doğrudan akneye sebep olan bakterilerle savaşıyor. Sivilce kurutucu bir etkiye sahip.
 
AHA ve BHA asitleri, cildi yıpranmış ve ölü hücrelerden kurtarıyor, sebum üretilen gözenekleri temizleyerek akne oluşumunu büyük oranda azaltıyor.
 
Niacinamide, özellikle patlatılmış, sıkılmış sivilcelerin ardından oluşan kırmızı lekelerin ve koyu izlerin giderilmesine destek sunan bir içerik. Parlatıcı ve canlandırıcı etki gösteriyor.
 
Yeşil çay, etkili bir antioksidan ve onarıcı. Fazla sebum ve yağ-nem dengesi sorunu olan ciltlerde en sık tercih edilen içeriklerin başında geliyor.

 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI