Ana SayfaYaşamSiyad Onur Ödüllerini Alacak İsimler Belirlendi

Siyad Onur Ödüllerini Alacak İsimler Belirlendi

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD)`ın 11 Mart Pazartesi 47.si CRR`de yapılacak Türkiye Sinema Ödülleri gecesinde vereceği onur ödülleri belli oldu. 

Yönetmen Yavuz Turgul, oyuncu Genco Erkal ile Nebahat Çehre ve müzisyen Atilla Özdemiroğlu`na onur ödülü verilecek isimler. Festival yöneticisi ve sinemacı İrfan Demirkol ise emek ödülü alacak.

Türkiye sinemasının usta yönetmenleri arasında yer alan Fahriye Abla, Muhsin Bey, Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, Gölge Oyunu, Eşkıya, Gönül Yarası ve Av Mevsimi isimli unutulmaz filmlere imza atan Yavuz Turgul, aynı zamanda Tosun Paşa, Sultan, Çiçek Abbas, Şekerpare, Kabadayı’nın da aralarında bulunduğu bir çok filmin senaryosunu kaleme aldı.

Uzun oyunculuk kariyerine rağmen sinemada çok sık göremediğimiz Genco Erkal’ın At, Faize Hücum, Hakkari’de Bir Mevsim, Pazar – Bir Ticaret Masalı ve Prensesin Uykusu’ndaki performansları Türkiye sinemasında oyunculuğun kilometre taşları olarak kabul ediliyor.

SİYAD, 47. ödül töreninde takdim edeceği emek ödülünün sahibini de belirledi. Sinema işletmeciliğinde 35 yılı geride bırakan Ankara’nın güzide sinemalarını sektöre kazandıran, festival yöneticiliği ve yerli yapımlara verdiği desteklerle zamanının çoğunu sinema için harcayan İrfan Demirkol, Sinema Yazarları Derneği’nin bu yıl emek ödülü vermeyi kararlaştırdığı isim oldu.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek törende, SİYAD üyelerinin 2014 yılında sinema salonlarında en az 7 gün ticari gösterime girmiş yerli ve yabancı filmler arasında yapacağı iki türlü değerlendirme sonucunda belirlenen isimler ödüllerini alacak.

En iyi film, yönetim, senaryo, müzik, görüntü yönetimi, sanat yönetimi, kurgu dalları, kadın oyuncu performansı, yardımcı kadın oyuncu performansı, erkek oyuncu performansı, yardımcı erkek oyuncu performansı ile toplam 11 ana dalda ödül verilecek.

Gecede 2014 yılının, sinema yazarları tarafından belirlenen en iyi yabancı filmi de ödülünü alacak.

Belgesel film ve en iyi kısa film ödüllerinin de verileceği gecede, SİYAD, Türkiye Sineması’nın 100 yıllık geçmişini de kutlayacak.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI