Ana SayfaSağlıkSağlığınızı olumlu etkileyecek 7 kolay alışkanlık

Sağlığınızı olumlu etkileyecek 7 kolay alışkanlık

1. Daha fazla su için
Su sadece bağırsak sağlığınızı iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda daha iyi hissetmenize, daha düzenli olmanıza ve genel sağlığı iyileştirmenize yardımcı olabilir. Günde sadece bir bardak fazladan içmek bile bir fark yaratabilir. Bir fincan kahve içmeden önce uyandığınızda bir bardak içmek veya günün sonunda kilonuzun yarısını kadar su içmek gibi hedefler eklemeyi deneyin.

2. Sabah ve akşam rutini oluşturun
Herkes sabah rutininin öneminden bahsediyor ve nedenini anlıyoruz. Güne bir niyetle başlamak ve şimdiden bazı görevleri tamamlamış olmak harika hissettiriyor. Yine de unutabileceğimiz şey, bir akşam rutininin de önemidir. Kendinizi bir sonraki güne hazırlamak, bir yandan anda kalırken bir yandan da plan yapmanın harika bir yoludur. Cilt bakımı rutininizi yapmak, 30 sayfa kitap okumak, telefonunuzu yatmadan bir saat önce uzağa koymak, bulaşıkları yıkamak – kendinizi güne hazır hissettiren her şeyi deneyin, ancak buna bağlı kalın.

3. Daha fazla yeşillik yiyin
Daha sağlıklı olmak her zaman dramatik bir dönüşüm değildir. Aslında, genellikle sizin için daha iyi olan daha sağlıklı bir yaşam tarzı için bir dizi küçük alışkanlık ve yeme düzeninize yapılan küçük eklemelerdir. Yiyecek gruplarını kesmeye veya yiyip yiyemeyeceğinizi sınırlamaya odaklanmayın. Bunun yerine, günde en az iki öğüne yeşil sebzeler eklemeye odaklanın. Bir omlete ıspanak ekleyin, makarna sosuna lahana atın ve dışarıda yemek yerken yemeğinizin yanına bir de salata sipariş edin.

4. Haftalık ve aylık yaşam incelemeleri yapın
Güzellik ürünlerini ve iş planlarını her zaman gözden geçiririz, ancak en son ne zaman kendi hayatınızı gözden geçirmek için oturdunuz? Her pazar gecesi, haftalık yaşam incelemesi yapın. Bir defterle oturun ve kendinize bu hafta neyin işe yaradığını, neyin yaramadığını ve neyi geliştirmek istediğinizi sorun. Ayrıca bunları her ay daha derinlemesine yapın. Bu, sevdiğiniz şeyi yapmaya devam etmenize (sürekli egzersiz yapmak veya günlük matcha latte yapmak), işe yaramayan şeyleri yapmayı bırakmanıza (çok fazla soda içmek veya arkadaşlarla yeterince zaman geçirmemek gibi) ve hangi yeni alışkanlıkları yapacağınızı bulmanıza izin veriyor. Oturduğunuzda ve hayatınızdan ne istediğinizi belirlediğinizde fark edebileceğiniz şey inanılmaz.

5. Kişisel tarzınızı tanımlayın
Bu, giyim tarzınız, iç tasarım tarzınız veya hayatınızı nasıl yaşamayı sevdiğiniz anlamına gelebilir. Giyim söz konusu olduğunda, neyi sevdiğinizi ve sahip olduğunuz parçaları eşleştirmenin en sevdiğiniz yollarını bilmek, günlük rutininizin tamamını basitleştirir ve herhangi bir duruma hazırlanmayı çok daha eğlenceli hale getirir. İç mekan stili için, hangi parçaların ve öğelerin  gördüğünüzde sizi mutlu veya sakin hissettirdiğini belirleyin (eviniz kendi kişisel vahanız olmalıdır). Beğendiğiniz her şey bu parametrelere uymak zorunda olmasa da, alışverişi, eşleştirmeyi ve stil oluşturmayı çok daha kolay hale getirir. Neyi sevdiğinizi bilmek, sevdiğiniz şeyleri yapmak için size daha fazla zaman verir.

6. Olumsuzluk alanlarını belirleyin
Kendinize sürekli anlattığınız hikayelere dikkat edin. “Topluluk önünde konuşmada berbatım”, “Biriyle çıktığım randevum benden hoşlanmayacak” veya “Asla sevdiğim bir işi bulamayacağım” olsun, kendini olumsuzluğunuzun nerelerde ortaya çıktığını fark etmeye başlayın. Çok fazla pratik ve öz farkındalık gerektirir, ancak bir süredir kendinize hayatınızdaki iyi şeyler yerine kötüleri gösteren gerçek dışı anlatılar anlattığınızı göreceksiniz. Anlatıyı sorgulamanın bir yolunu bulun. Belki de başvurduğunuz son işi, mülakata geç kaldığınız için ya da iş görüşmelerini tamamen berbat ettiğiniz için değil, sizin becerilerinizle iş tanımının uymamasından dolayı alamadınız. Ayrıca, kendinize topluluk önünde konuşma konusunda harika olduğunuzu veya randevunuzun iyi geçeceğini söylerseniz, bunun ne sıklıkta gerçekleştiğine şaşıracaksınız.

7. Sosyal medyaya ara vermek yerine kalkın ve hareket edin
Biliyorsunuz, seviyorsunuz, ona güveniyorsunuz: İşlerinizin arasında sosyal medyada hızlıca gezinmek bir refleks haline gelmiş olabilir. Ancak Instagram’da gezinmek, Snapchat’i kontrol etmek veya TikTok’u yenilemek yerine, işleriniz arasında kafanızı toplamak için kalkın ve vücudunuzu hareket ettirin. Birkaç zıplama, mini dans partisi, yoga veya sadece birkaç esneme vücudunuza enerji vermek, zihninizi sıfırlamak için yeterlidir ve günün geri kalanında daha iyi odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Kısa sürede daha sağlıklı ve mutlu olacaksınız.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI