Ana SayfaGüzellikSoyulabilir Maskelerde Dikkat Etmeniz Gereken 5 Detay

Soyulabilir Maskelerde Dikkat Etmeniz Gereken 5 Detay

Soyulabilir maskeler siyah noktalardan ve ölü ciltten arınmanın en keyifli yolu. Ancak tüm bu süreçte doğru kullanımdan ve cildinize zarar vermediğinizden emin olmanız gerekiyor. 

Etkili soyulabilir maske kullanımı için dikkat etmeniz gerekenleri yazdık:

# Soyulabilir maskeleri çok sık kullanmayın.
Soyulabilir maskeler gözle görünür bir etki sağladıkları için sizi en tatmin eden bakım çeşidi olabilir. Sırf bu yüzden sık aralıklarla soyulabilir maske uyguluyorsanız büyük hata yapıyorsunuz demektir. Çünkü bu maskeler cildinizi kurutup tahriş edebilir. Soyulabilir maskeleri haftada bir defadan fazla kullanmamaya özen gösterin.

# Cilt tipinize uyan soyulabilir maskelere yönelin.
Hafta sonu en yakın kız arkadaşınızla pijama partisi yapıyorsunuz ve soyulabilir maske ortaya çıkıyor. Sırf eğlenmek ve “bakım” uygulamak için kendi cilt tipinize asla uymayan o soyulabilir maskeyi uygulamayın. Maskenizin formülünü ve cilt tipini okumadan satın almayın. Örneğin kuru bir cildiniz varsa hyaluronik asit veya gliserin gibi nemlendirici özelliklere sahip maskeler tam size göre!

Yağlı yapıdaki cildiniz içinse kömür ya da kil içeren maskeleri seçebilirsiniz.

# Yüzünüzde uzun süre tutmayın.
Soyulan maskeleri ambalajında yazan kullanım süresinden daha uzun süre yüzünüzde tutmamalısınız. Başka bir şeylerle oyalanırken unutmamak adına zamanlayıcı ayarlamanız en iyisi olacak!

# Maskenizi nazik bir şekilde çıkarın.
Olası tahrişler yaratmamak için soyulabilir maskenizi yavaş ve nazik bir şekilde cildinizden arındırın. Bu en önemli maddelerden biri.

# Soyulabilir maske yapmadan önce ağda/ip/cımbız kullanmayın.
Cımbız bir nebze tolere edilebilir. Ancak ağda veya ip yöntemiyle yüzünüzdeki tüylerden arındıysanız, bir süre soyulabilir maske kullanmamaya dikkat edin. Çünkü ağda veya ip yaptığınızda, cildinizdeki ölü deri tabakası gider. Bunun üzerine bir de soyulabilir maske uygularsanız cildinizi savunmasız bırakırsınız. Bu da bakterilere, sivilcelere ve siyah noktalara neden olabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI