Ana SayfaModaStil yaratanlar

Stil yaratanlar

 Ne kadar zamandır tasarıma ilgi duyuyorsunuz? 

3-4 yaşında küçük bir çocukken annemin rengarenk topuklu ayakkabılarını dolabından çıkartıp üzerinde koşuştururmuşum. Alt kat komşularımız şikayete gelirmiş. Çok küçük yaşlardan beri henüz yaşıtlarımın merakı yokken bile ben, giyime ve modaya çok meraklıydım.  

Tasarımlarınızın bir hikayesi var mı? 

Koleksiyonlarımız için tasarladığım kumaşlarda Türk motiflerine ve geleneksel Türk oya ve el işlerini hayata geçiriyorum.  

İlham kaynağınız nelerdir?  

Yaşamın, doğanın ve insanların renkliliği ve çeşitliliği…. 

Tasarımlarınızda en çok hangi materyalleri kullanıyorsunuz? 

Tasarımlarımızda pamuk, ipek ve karışımları gibi doğal kumaşlar kullanıyoruz. Bunların dışında istediğimiz görüntüyü yakalamak için farklı kumaşlarda tasarlıyorum.   

Moda sizin için ne ifade ediyor? 

Moda bence her şeyden önce görsel olarak güzel ve estetik olandır. Moda olan bir ürünü iyi taşıyabilmek önemli. Kıyafetleriniz ve aksesuarlarınız tarzınızı ifade edebilmeli.   

Sadelik mi yoksa gösteriş mi? 

Güzel sonuç verdiği sürece her ikisi de. 

Tarzınızı nasıl anlatabilirsiniz? 

Markamızın kendine has çok farklı bir çizgisi var. 

Nasıl kadınlar sizin tasarımlarınızı tercih ediyor? 

Elegan ve feminen giyinmeyi seven, renklere ve yaratıcılığa açık, giyim zevki olgunlaşmış kadınlar Taka tercih ediyor.

Dünyada ve Türkiye’de en çok hangi tasarımcıları beğeniyorsunuz?  

Hüseyin Çağlayan yaratıcılığına hayranlık duyduğum bir tasarımcı. Erdem Moralıoğlu’nun günümüz çizgisini çok şık ele aldığını düşünüyorum. Matthew Williamson, Christopher Kane, Marios Schwab tasarımlarını çok beğeniyorum. Etro, Missoni ve Pucci oturmuş tarzları ile kült olan ve Taka’ya yakın bulduğum markalar. 

Türkiye’de tasarım mantığının yeterince geliştiğine inanıyor musunuz?  

Son birkaç yıl içinde Türkiye’de tasarım eğitimi veren birçok okul ve bölüm açıldı. Çok yetenekli genç tasarımcılar var fakat sadece tasarım yeteneği başarılı olabilmek için yeterli değil.Tekstili çok iyi bilmek gerekiyor. Bunun için de iş deneyimi çok önemli. Yeteneklerini değerlendirebilmeleri için Türkiye’de sektördeki iş sahiplerinin gençlere fırsat vermesi çok önemli. 

Tasarım yaparken modadan etkileniyor musunuz? 

Renk ve siluetler gibi sezonun belli başlı trendleri yeni koleksiyonlarımızı yaratırken önem taşıyor. Fakat Taka’nın kendine has ve özel bir çizgisi var. Bizim için önemli olan kendi çizgimize sadık kalarak sezonun modasını Taka için yaratabilmek.

www.takawear.net

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI