Ana SayfaMagazinTatlıses`in doktorundan ilk açıklama

Tatlıses`in doktorundan ilk açıklama

Silahlı saldırı sonucu Maslak Acıbadem Hastanesi`ne kaldırılan İbrahim Tatlıses`in yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ettiği ancak hayati tehlikesinin hala devam ettiği açıklandı.

Gazetecilere açıklama yapan Beyin Cerrahı Prof. Dr. İlhan Elmacı Tatlıses`in durumuyla ilgili şunları söyledi:

’İbrahim Tatlıses’e ilk tetkikler yapıldıktan sonra ateşli silah yaralanmasına bağlı olan sağ kafa kemiklerinde beynin ön ve yan kemiği diyebileceğimiz bölgede, parçalı kırıklar beyin zarında ciddi bir hasar, beyin zarı ve beyin arasında kanama ve beyin içinde kanama olmak üzere, sağ beyin yarısını içine alan ve ileri derece tramvatik bir beyin hasarı söz konusuydu. Saat 01:30 sıralarında, şimdiye kadar süren (yaklaşık 4,5 saat) operasyonu gerçekleştirdik. Tüm bu dediğim sorunlar ameliyatla, ortadan kaldırıldı. Böyle ciddi bir yaralanmada hayati risk oldukça yüksektir. Bu durumlarda olayın nasıl gerçekleşeceği konusunda, bir miktar zamana ihtiyaç vardır. Bir ameliyatı gerçekleştirdik. Kafa içi basıncı düşürmeye yönelik olan ameliyattan sonra beyin zarının genişletmeye yönelik bir cerrahi girişim yaptık. Kafa kemiklerini de geçici bir süre, karın boşluğuna yerleştirdik. Tabii yerine koymak üzere, şu an Tatlıses, yoğun bakımdadır. Ara tomografiler çekerek, kafa içi basıncı takip edeceğiz. Bugün saat 10:00 – 11:00 sıralarında bir tomografi incelemesinde son durumu göreceğiz. İlk planımız, Tatlıses’i ilaçlarla 24 saat uyutmaktır. Kafa içi basıncını atlatmak için. Benim kanaatim ilk olayın olduğu noktaya göre daha iyi bir noktadayız. Hayati risk devam etmektedir ama azalmış olduğunu düşünüyorum. Bir kurşun girişi var, önden çıkışı var. Kurşun girdiği esnada kemikte kırık meydana geldi. Bu kırık parçaları beynin içine doğru hareket ederken, kurşunu sektirmiş ve öne doğru sekmesiyle kurşun önden çıktı. Kurşunun girişi beynin sağ tarafındaki bölgede, çıkışı da öndedir. Tabii bunlar Adli Tıp’ın sonuçlarında ortaya çıkacak. Biz ameliyata aldığımız sırada uyanıklıkla ilgili bilinçsel fonksiyonları uyandırmayla ilgili izah edebilirim, çünkü uyandırma zorluğu içerisindeydi. İbrahim Tatlıses’in, ayrıca kendisinin sol vücut yarısında felç vardı. Sanatçı İbrahim Tatlıses’in şu an anda yapılan tedavi kendisinin kalıcı hasarı önlemeye yöneliktir. Tatlıses’in 24 saat sonra beyninin durumu belli olacak. Operasyon saat 01:30’da başlayıp, 06:00’da bitti.`

Tatlıses`in asistanı Buket Çakıcı ile ilgili bilgi verildi. Başhekim Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu`nun Çakıcı`yı da amiliyat ettiğini belirtirken, Çakıcı`nın durumunun Tatlıses`e oranla çok daha iyi olduğunu bildirdi. Boğazından geçen kurşunla yaralanan Buket Çakıcı`nın yüz kısmında da yaralar olduğu belirtilirken, her ikisine de plastik cerrahi müdahale yapıldığı söyledi. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI