Ana SayfaYemekTavuğu pişirmeden önce...

Tavuğu pişirmeden önce…

 * Tavuğunuzu kızartmadan, haşlamadan yada ızgara yapmadan önce, limon suyu ile ovarsanız ve buzdolabında bekletirseniz  daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

* Tavuğunuza dereotu maydanoz gibi taze otlarla hazırlamayı seviyorsunuz, fakat dereotunun ve maydanozun yanmasını istemiyorsunuz, bunları tavuğun derisinin altına yerleştirin. Böylece hem dereotunuz ve maydanozunuz yanmamış olur hemde tavuk etine sinen bitkileriniz tavuğunuza lezzet katar.

* Tavuğun kalitesini ve tazeliğini ölçmek için herzaman göğüs etinee bakmalısınız. Eğer göğüs etinin kemiğinin ucu esnekse tavuğunuz taze demektir!

* Tavuk yemeğinizi daha lezzetli hale getirmek için etinizi önceden sütte bekletin, böylece lezzetin yanısıra tavuk eitiniz yumuşacık olur.

* Kızartma ya da ızgara tavuğa bayılıyorsanız fakat tavuğunuz nar gibi kızarmıyorsa… pişirmeden önce üzerine limon suyu sürün ve tuz serpin. Böylece tavuğunuz nar gibi kızarır.

* Tavuğunuzun mis kokması için içine ve üzerine birazcık limon kabuğu serpin.

* İki çorba kaşığı yoğurdu, sulandırılmış bir çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabın içerisine karıştırın. Fırına koymadan önce tavuğunuzu bulayın. Yediğiniz de yarattığınız lezzete siz bile inanamayacaksınız.

* Baharatlı tavuk yaparken baharatları tavuğunuzun içinede koyun.

* Tavuğunuzun üzerine süreceğiniz yağa birazcık şeker ilave etmeyi deneyin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI