Ana SayfaGündemTek Taraflı Bir İlişkide Olduğunuzu Gösteren 10 İşaret

Tek Taraflı Bir İlişkide Olduğunuzu Gösteren 10 İşaret

1. Her zaman planları başlatan sizmişsiniz gibi hissediyorsunuz.
Her ilişkide, zamanla dalgalanan bir alma-verme durumu olacaktır. Yani, hayatınızda neler olup bittiğine bağlı olarak bazen daha fazla çaba sarf ediyor olabilirsiniz, bazen de  karşı tarafın bunu yaptığı zamanlar olabilir.
 
Ama flört ya da ciddi bir ilişki için, birdenbire her zaman görüşme ayarlamaya çalışan kişi siz olmaya başladıysanız bu sıkıntılı olabilir. Partneriniz genel olarak plan yapmak konusunda iyi olmayabilir ama aynı zamanda bu sizinle vakit geçirmekle sizin kadar ilgilenmediklerini de gösterebilir. Her iki seçenekte de bunun sizin için uygun olup olmadığına karar vermelisiniz çünkü bu tek tarafın karar verebileceği bir ilişki dinamiği değil.
 
2. Yorgun hissediyorsunuz.
Bu tükenmişlik hissi sadece iş yorgunluğuna mahsus değil. Tek taraflı bir ilişki de sizi yıpratmaya başlayabilir. Bazen yorgun olduğunuzda bunun sebebinin verdiğiniz ve pek de alamadığınız ilişkiniz olup olmadığını iyi tartmalısınız. Elbette, bir ilişkiyi beslemek emek ister, ancak fiziksel ve duygusal olarak tükenmiş hissetmek yerine iyi bir ilişkide daha enerjik hissetmelisiniz.
 
3. Partneriniz için değerinizi ikinci kez düşünmeye başladınız.
İlişkinin yürümesi ve partnerinizin değerli hissetmesi için elinizden gelen her şeyi yaptığınızda ve karşılıksız kaldığınızda bu özsaygınıza bir darbe gibi gelebilir. Gerçekte ise bu değerinizin veya sevilme kapasitenizin bir yansıması değil, bazen sadece partnerinizin vermeyi seçtiği bir karardır.
 
4. Eski yaşadıkları yüzünden ya da “öyle biri oldukları için” kısıtlı bir ilgi görüyorsunuz.
Partneriniz geçmişte sancılı bir ilişki yaşamış olabilir, kötü bir geçmişi olabilir. Bunlar için asla onlara kızamazsınız, ama bu durumlar sizin ilişkinizde gördüğünüz tavrı etkiliyorsa bu ilişkinizin tek taraflı bir ilişkiye evrildiğini gösterir. Onlar yaşadıkları şeylerden ötürü daha umursamaz olup ayrılıktan endişe duymazken, siz bu umursamazlıkları yüzünden endişe duyuyorsanız tekrar düşünmelisiniz.

 
5. Partnerinizin, hayatınızın kendisiyle alakalı olmayan olmayan kısmıyla ilgilenmediğini düşünüyorsunuz.
Bu kısımlar işiniz, okulunuz ya da daha basit şeyler olabilir. Başlangıç olarak arkadaşlarınızla yeterince zaman geçirmemesi, ailenizi tanımak istememesiyle başlayan bu süreç ilişkinin devamında size çok değersiz hissettirebilir. Böyle zamanlarda objektif kalmaya çalışarak düşünmeniz gerekir. Gerçekten sizi her şeyinizle sevip merak ediyor mu, yoksa sizi tanımadığını mı hissediyorsunuz? Yeni bir işe başladığınızda size çiçek yolladı mı? İşinizin ayrıntılarını sordu mu? Arkadaşlarınızla buluşmalar ayarlamaya hevesli mi? Eğer siz bunları yapıyorsanız partneriniz için de bu soruların en azından birinin cevabı evet olmalı.
 
6. Tüm planlarınızın partnerinizin boşluklarına göre ayarlanmaya başladığını görüyorsunuz.
Tabii ki dönem dönem dolu olduğumuz zamanların yoğunluğu azalır ve çoğalır. Buna göre bir tarafı baz alarak plan ayarlamaları yapmak çok doğaldır. Ancak bu sürekli olmaya başladıysa, bunun bir ilişkinin normali olmadığının farkında olmalısınız.
 
7. Kendinizi sürekli planlarınız iptal edilirken buluyorsunuz.
Diyelim ki pazar öğleden sonra birlikte bir film izleme planınız var ve pazar sabahı, dün gece iyi uyumadıklarını ve kendilerini biraz yorgun hissettiklerini, bu yüzden yeniden plan yapabileceğinizi söyleyen bir mesaj aldınız. Tanıdık geliyor mu?
 
Bu kendi başına tabii ki kötü bir işaret değil, ancak bu kişiden gerçekten hoşlanıyorsanız, biraz yorgunluğun sizi onunla film izlemekten alıkoyamayacağını bilirsiniz. Önemsiz bir şey yüzünden sizinle olan planları iptal etmek konusunda çok rahatlarsa, muhtemelen onlara, onların size yaptığından daha fazla yatırım yapıyorsunuzdur.
 
8. Öncelikleriniz farklı.
Nasıl gelecekten bahsetmemek ilişkinizde bir dengesizliğe işaret edebilirse, finans, boş zaman veya birbirinize olan takdirinizi nasıl gösterdiğiniz gibi konulardaki öncelikleriniz de aynı şekilde olabilir. Sürekli fedakarlık yapan ve kendi standartlarından vazgeçmeye çalışan taraf olduğunuzu düşünüyorsanız ilişkiniz tek taraflı bir ilişkiye dönüşmüş olabilir.
 
9. Gelecek hakkında çok az konuşuyorsunuz.
Çoğu ilişkide amaç birlikte bir geleceğe sahip olmaktır, değil mi? Bu şekilde düşünüyorsanız, büyük olasılıkla bunu bir noktada ya uzak planlar ya da “Bu ilişki nereye gidiyor?” konuşmalarıyla ifade edeceksiniz.
 
Biri sizinle gelecek hakkında konuşmaktan kaçınıyorsa, bunun nedeni genellikle bunu istememesidir. Kendileri sizinle bir gelecek görmedikleri için değil, henüz sözlü olarak ele almaya tam olarak hazır olmadıkları için. Tabii ki bunda bir sorun yok. Ama kendinizi sık sık bu konuşmaları yapmak için yaklaşan tek kişi olarak buluyorsanız, en azından şimdilik bu ilişkinin tek taraflı olduğunu söylemek yalan olmaz.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI