Ana SayfaEditörün SeçtikleriTemassızlık Kuralı Sayesinde Ayrılıkları Daha Kolay Atlatın

Temassızlık Kuralı Sayesinde Ayrılıkları Daha Kolay Atlatın

 
“Sorun benim, sen değilsin” sohbetinin hangi tarafında olursan ol, ayrılıklar asla kimse için eğlenceli değildir. Ayrılıkların günlük tutmak, terapist görmek veya spor salonunda daha fazla zaman geçirmek gibi davranışları teşvik ederek yeni, daha sağlıklı enerjiyi kanalize etmenin harika bir yolu olabileceği doğru olsa da, aynı zamanda çok sağlıklı olmayan davranışları da tetikleyebilir, örneğin stalk gibi.
 
Kesin olarak bildiğimiz bir şey varsa, o da ayrılıktan kurtulmanın en iyi, en etkili ve en sağlıklı yolunun temassızlık kuralı olduğudur. Bunu açıklamamıza izin verin.
 
Temassızlık kuralı basittir: hiçbir koşulda eski sevgilinizle iletişime geçmeyin. Eski sevgilinizin doğum günü olması ya da o gün en sevdiğiniz hamburgercide yemek yemeniz önemli değil. Resmi olarak bittiğini kabul ettiğiniz anda, iletişim bilgilerini silme, sosyal medyada engelleme ve tamamen kaybolma zamanı. Neden? Niye? Çünkü bu kişinin kaybının yasını tutmanız gerekiyor.
 
Nörolojik düzeyde, beyniniz bir ilişki ve yakınlıkta “belirli kalıplar ve alışkanlıklar” geliştirir. Örneğin, iş yerinde bir terfi aldığınızda, övgü ve desteklerinden bir miktar oksitosin almak için partnerinizi ararsınız. Patronunuz bir pislik olduğunda, sinir sisteminizi sakinleştirmek için eşinizle kucaklaşabilirsiniz. Bir ayrılıktan sonra, beyninizin artık o zevk ve güvenlik kaynağına dönemeyeceğinizi işlemesi biraz zaman alır: iyi bir şey olduğunda, beyniniz yine de eski sevgilinizi aramak isteyecektir, çünkü o kimyasallara bağımlıdır. Ve kötü bir şey olduğunda, hala fiziksel olarak eski sevgilinizin dokunuşunu arzulayabilirsiniz. Bu normal bir şeydir.
 
Temassız dönem, bu alışkanlığı ve bağlılığı kırmanız ve hızlı bir şekilde kırmanız için hayati önem taşır. Ayrıca, kendinizi nasıl sakinleştireceğinizi ve ihtiyaçlarınızı başka yollarla nasıl karşılayacağınızı öğrenmeniz için bir fırsat sağlar. Belki 5 km’lik bir koşu için antrenman yapacak ve bu şekilde yeni endorfin kazanacaksınız. Belki endişenizi daha iyi yönetmenize yardımcı olacak bir terapistle konuşacaksınız. Ne olursa olsun, bunlar sizi yatıştırması veya onaylaması için yalnızca eski sevgilinize güvenmemenizden kaynaklanan iyi ve gerekli gelişmelerdir.


 
Temassızlık kuralı, “gözden ırak, gönülden ırak” deyimiyle aynı şekilde çalışır. Elbette, başlangıçta eski sevgilinizi sık sık düşünüyor olabilirsiniz, ancak sonunda, sürekli olarak sosyal medyada paylaşımlarını görmüyorsanız, ilk etapta onları unutmanız daha kolay olacaktır. Ve eski sevgilinizin size ulaşamayacağını biliyorsanız, onların size ulaşmaya çalışacaklarını umma olasılığınız azalacaktır.
 
Temassızlık kuralı, iyileşmek, gücünüzü geri almak ve ardından enerjinizi korumakla ilgilidir. Eski sevgilinizle teması sürdürmek, bir zamanlar sahip olduğunuz duygusal bağ nedeniyle enerjinizin bir kısmının onlara odaklanmasına sebep olur. Temassızlık kuralı, enerjinizi korumak için mükemmel bir sınırdır.
 
Bu kural dışarıdan “zavallı” veya hiç gerçekçi değil gibi görünse de, ayrılıktan tamamen kurtulmak için duygusal sağlığınıza öncelik vermeye değer. Ve dürüst olmak gerekirse, size yardımcı olacaksa, artık hayatınızda bile olmayan birine bunun ne kadar “zavallı” veya “dramatik” göründüğü kimin umrunda?
 
Temassızlık kuralı size göz korkutucu geliyorsa, en az sekiz haftalık sonlu bir süre boyunca denemeyi düşünün. Bu sekiz hafta, kalbiniz ve kafanız arasında derin düşüncelere daldığınız ortalama süredir, yani en az sekiz hafta temassız kalana kadar net bir şekilde düşünemezsiniz. Bu sekiz haftanın sonunda eski sevgiline tekrar ulaşmak istersen, sorun değil. Ancak bu sekiz haftadan sonra olması daha muhtemel olan şey, onlarsız ne kadar iyi hissettiğinizi fark edeceksiniz veya en azından eski sevgilinizin düşüncesi sizi daha önce olduğu gibi endişeyle hasta etmeyecek.
 
Bir ayrılıktan sonra nasıl ilerleyeceğinizin kontrolü sizde. Ancak şunu söyleyebiliriz ki, kendinize odaklandığınızda, sizi mutlu eden şeyi yaptığınızda ve bir ilişki bittiğinde size zevk veren yeni şeyler bulduğunuzda, eski sevgilinizi gerçekte kim olduklarını görmeye başlayabilirsiniz. Yani muhtemelen eski sevgili olarak kalması gereken biri gibi.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI