Ana SayfaGüzellikTen Rengine Göre Kalıcı Makyajın İpuçları

Ten Rengine Göre Kalıcı Makyajın İpuçları

Bu noktada kişinin yaşı, yüz hatları ve hatta yaptığı iş kadar ten rengi de özellikle de kalıcı makyaj uygulamalarında önemli bir rol üstleniyor.

Ergül Keskin Conture Make up Studio’nun Kurucusu, Kontür Makyaj Eğitmeni Ergül Keskin, en popüler kontür makyaj uygulamalarının ten rengine göre nasıl belirlenmesi gerektiğini anlatıyor.

En sık başvurulan kalıcı makyaj uygulamaları nelerdir?

En sık tercih edilen uygulamaların başında  kaş kontürü ve dudak, eyeliner kontür geliyor.

Kaş Kontür: Renk pigmentlerinin, kaş bölgesindeki derinin alt tabakasına işlenmesi ile yapılan bu işlem, kişinin yüzüne uygulanan ön çizim ile başlar. Daha sonra doğal pigmentler tek kullanımlık steril mikro iğnelerin yer aldığı cihaz yardımıyla bölgeye uygulanır. İşlem yapılacak bölgenin yoğunluğu ve kaşın formuna göre değişen 1,5 ila 2 arasında değişen kaş kontür, yüze en uygun kaşı yaratmakla kalmaz, uzun vadede kalıcılık sağlar.

Eyeliner Kontür: Doğal boyaların gözkapağı ve gözaltına uygulanması işlemine denir. Kimi zaman keskin ve doygun bir eyeliner hattı oluşturulurken kimi zamansa daha sade ve rafine bir görüntü yaratan dipliner çizgisi çekilir.

Dudak Kontür: Kontür makyaj cihazları ve bitkisel boyalar aracılığıyla gerçekleştirilen dudak hattı ve dudak içini renklendirmeye verilen isimdir. Tamamen kişiye özel steril iğneler yardımıyla cildin 0.3 – 0.5 milimetre altına organik kalıcı boyaların işlendiği bu yöntemde amaç, dudağa tekrar form kazandırmak, dolgun göstermek ve dudak hattını belirginleştirmektir.

Eğer esmer bir tene sahipseniz…

Cilt tonunuz esmer, esmere yakın kumralsa yukarıda belirtilen tüm kontür makyaj uygulamalarında ten renginizi göz ardı etmemeli, trendleri değil, size uygun olanı seçmelisiniz. Bu noktada, öncelikle saç renginiz devreye giriyor. Kaş kontürü yaptırmak istiyorsanız kaşınızın rengi saçınızla uyumlu olmalıdır. Aksi takdirde bu uyumsuzluk

yüzünüzün daha solgun ve cansız görünmesine yol açabilir, yaşınızı daha büyük gösterebilir. Özellikle de saç tonundan daha açık tutulan kaş rengi, yorgun bir görünüm ortaya çıkarır. Kaşın yanı sıra dudak kontüründe esmerler doğal bir görünüm elde etmek istiyorsa mutlaka dudak renginden bir ton açık veya koyu bir renk tercih etmelidir.

Eğer açık bir tene sahipseniz…

Açık tenli kişilerin en sık duyduğu soruların başında ‘Bugün solgun görünüyorsun hasta mısın?’  gelir. Bu sorunların önünü kesmek ve daha canlı bir yüz elde etmek içinse kalıcı makyaj uygulamaları oldukça pratiktir. Eğer açık bir tene sahipseniz kontür makyaj uygulamaları yaptırırken doğallıktan olabildiğince uzaklaşmamalısınız. Çünkü ten rengine uyum sağlamayan aşırı koyu renkler hem suni hem de estetik olmayan bir görünüm yaratacaktır. Bu noktada kaş kontürü yaptırırken mutlaka açık teninizle görsel bir bütünlük sağlayacak doğal kahverengi tonlar seçilmelidir. Eğer saçlarınız çok açık renkliyse kaşlarınız bir veya iki ton koyu olabilir. Dudak renginde de yüze canlılık katacak, mercan, şeftali ve pembe tonları tercih edilebilir. Ayrıca eyeliner kontürü yaptırırken nispeten daha ince ve kahveye yakın renkler ile doğallık korunabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI