Ana SayfaGüzellikTırnaklarınıza Zarar Veren 5 Alışkanlık

Tırnaklarınıza Zarar Veren 5 Alışkanlık

1# Ojeleri Kazıyarak Çıkarmak
Ojelerinizi stres, sıkıntı gibi nedenlerden ötürü tırnağınızla kazıyarak çıkarıyor olabilirsiniz. Ancak bu tırnaklarınıza düşündüğünüzden daha fazla zarar veriyor.  Bunu yaparken tırnaklarınızın üst katmanına da zarar verirsiniz. Bu nedenle daima oje çıkarıcı ürün kullanmalısınız.
 
2# Tırnak Etlerini Kesmek
Tırnak etlerinizi kesmek her zaman iyi bir çözüm değil. Bunun yerine, tırnak etlerinize yağ ile masaj yapın. Yağ, kütiküllerinizi yumuşatır  ve böylece etlerinizi geri itebilirsiniz.
 
3# Yanlış Beslenme
Yediğiniz her şeyin saçınıza, cildinize ve tırnaklarınıza doğrudan bir etkisi var. Bu nedenle, ne yediğiniz oldukça önemli. Yeşil yapraklı sebzeler, magnezyum bakımından zengin yiyecekler, bol su ve ekstra kalsiyum size de tırnaklarınıza da iyi gelir.
 
4# Baz Kullanmamak
Ojenizi çıkarırken tırnağınızı fazlasıyla deforme ediyor olabilirsiniz. Bir türlü temizlenmeyen koyu renk ojeler de cabası… Ancak oje bazları, sadece tırnaklarınızın daha güçlü olmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ojenizi kolayca çıkarmanızı da sağlar.
 
5# Yanlış Törpüleme
Manikürsüz tırnaklara tahammülünüz yoksa törpü işleminin önemini bilirsiniz. Törpü, tırnaklarınıza düzgün şekli verir ve kenarlarını pürüzsüzleştirir. Ancak, tırnaklarınızı doğru şekilde törpülemeniz gerekiyor. İleri geri hareketlerle törpü işlemini yapıyorsanız bunun çatlamalara ve kırılmalara yol açması kaçınılmaz. Bunun yerine, tırnaklarınızı tek bir yöne doğru törpüleyin.

Instagram: @betina_goldstein

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI