Victorian dönemi boyunca popüler aktivitelerden biri olan türk hamamlarında rahatlama, dinlenme ve terleme Titanic`te de atlanmayan bir detaydı. Son yüzyılın en trajik kazasını yaşayan Titanic`i hatırlamak için türk hamamlarına bir göz atalım:
Ücreti: Birinci sınıf yolcular burayı kullanmak için 1 dolar (bugün 23 dolara denk geliyor) ödüyorlardı.
Kamarotlar: Gemide türk hamamlarında görevli 5 kamarot vardı. Ancak kaza sırasında 3`ü öldü.
Tecrübe: Buhar suiti, sıcak oda, ılık oda ve şampuanlanma odasından oluşuyordu. Yolcular masaj yaptırdıktan sonra tuzlu su havuzuna dalıyor ve ultramodern elektrikli yataklarda dinleniyorlardı.
Neye benziyordu: Koyu yeşil ve mavi çinilerle dekore edilmişti. Genel dekorasyonda ise oymalı pencere doğramaları ile Kahire`den getirilen perdeler kullanılmıştı.
Bugün: 2005 yılında James Cameron Titanic`e bir dalış gerçekleştirdi ve Discovery Channel ekibi ile birlikte "Titanik Son Gizemler" adında bir belgesel hazırladı. Buldukları şaşırtıcıydı. Çiniler hala sağlamdı ve kamarot çağrı düğmesi de hala duruyordu.