Ana SayfaModaTrend alarmı: Çerçeveli gözlükler

Trend alarmı: Çerçeveli gözlükler

Her sene değişik aksesuarları hayatımıza sokan ünlülerin bu seneki gözdesi çerçeveli gözlükler. Evet, yanlış duymadınız. Gözlük takmanın çalışkanlığın simgesi haline geldiği dolayısıyla nefret edildiği günler geride kaldı. Özellikle çerçeveli kalın gözlükler bu sene Rihanna, Victoria Beckham, Rita Ora ve Avril Lavigne gibi isimlerin bir numaralı aksesuarları.

8. yüzyılda bulunan Mısır hiyerogliflerine göre kökeni çok eskiye dayanan gözlükler 2000`li yıllarda yerlerini lenslere bırakmışlardı. Rahat kullanımları ve görüntüyü bozmamaları nedeniyle son 10 yıldır herkesin vazgeçilmezi olarak bilinen lensler 2012-13 dönemiyle birlikte hakimiyetlerini kaybediyorlar. Ünlülerin hayatımıza soktuğu gözlükler özellikle gündüz vakti kombinlere büyük hava katıyorlar.

Ünlü tasarım direktörü Marie Wilkinson`a göre eğer gündüz vakti gözlük takıyorsanız kesinlikle sizi güçlü ve iddialı göstermeli. Bu nedenle yüz şekline göre gözlük seçmenin son derece önemli olduğunu söyleyen Wilkinson`ın bu sözü üzerine araştırdık: Hangi yüz şekli nasıl gözlükler takmalı?

Eğer Jennifer Anniston gibi uzun bir yüze sahipseniz yuvarlak ya da kare gözlükler seçmelisiniz.Aynı zamanda oversized kare ve ağır gözlükleri kaldırabilen uzun yüzler çerçeveli gözlüklerin en çok yakıştığı yüz tipleri arasında yer alıyor.

Yuvarlak bir yüze sahipseniz geniş ve kutu şeklindeki gözlükler yüzünüzü daha ince gözterecek ve size daha çok yakışacaktır. Koyu tonlar seçerek de yüzünüzü olduğundan ince gösterebilirsiniz.

Son olarak yüzünüz kare şeklindeyse oval çerçeveler size en çok yakışaçak olanlardır. Oval seçimler keskin yüz hatlarınızı biraz daha yumuşatarak daha güzel bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır.

Son dönemde ünlüleri etkisi alan çerçeveli gözlükleri fotogaleriye tıklayarak inceleyebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI