Ana SayfaRöportajTrendus Özel Röportajı: Şebnem Akbulut Özen

Trendus Özel Röportajı: Şebnem Akbulut Özen

Yogaya duyduğu aşkla, Hindistan’da Yoga Terapi eğitimi alan ve ardından FA Koç Akademinin Kapsamlı Koçluk eğitimini tamamlayarak koçluk yapmaya başlayan Şebnem Akbulut Özen ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. 22 Kasım’da The Sofa Hotel’de gerçekleşecek “Mutluluğa yolculuk”  semineri öncesi aklımıza takılanları Şebnem Akbulut Özen’den öğreniyoruz. 

Biraz kendinizden ve yoga terapisti olma yolculuğunuzdan bahseder misiniz? 
Bilgisayar mühendisi olarak çalıştığım dönemde yarı zamanlı yoga eğitmeni olarak çalışıyordum. Sonrasında her şeyi bırakıp bodruma yerleşip yoga eğitmeni olarak devam ettim hayatıma. İstanbul’a tekrar döndüm ve bebekte stüdyomu açtım. Home ofis olarak çalışıyordum. Birçok öğrencim oldu sonra yine bebekte daha büyük bir stüdyoya geçtim. Yoga yolculuğumun içinde daha da derinleşmek için Hindistan Svyasa üniversitesinde yoga terapi okudum. Yoga ve hastalıklar üzerine uzmanlaştım. Her sene farklı ülkelerde eğitim, seminer ve konferanslara katılarak deneyimlerimi zenginleştirip insanlarla aşkla paylaşıyorum.

Dhramsala’daki manastırda aldığınız eğitim hakkında bilgi verir misiniz?
Dhramsala`ya Türkiye’den küçük bir grupla gittim. Dalai Lama`dan aldığım eğitim ve insiyasyon benim hayatıma daha çok sevgi, merhamet ve barış getirdi. Onun kutsaması beni bana hatırlattı. Dalai Lama hayatım boyunca bana ilham veren rehberim olacak. Bu aldığım ışığı yansıtmak ve sadece olmak benim mutluluğum.
 
22 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek olan ‘Mutluluğa yolculuk’  seminerinden bahseder misiniz?
Mutluluk aslında bildiğimiz ama unuttuğumuz hayatın akışında kaybettiğimiz bir şey. Mutluluk kaynaklarını farklı yerlerde arayarak bu içimizdeki boşluğu devamlı doldurmaya çalışıyoruz ve devamlı bir şeylerin eksikliğini hissederek yaşıyoruz. İste bu seminere katılanları içsel derin bir yolculuk bekliyor. Gerçek özden gelen mutluluğu keşfedeceğimiz, hayatımızda değişim ve güçlü dönüşümler yapacağımız bir gün bizi bekliyor.
 
Değişim ve mutluluk isteyen insanların düştüğü en büyük hata bunu dış etkenlerden beklemesi. İnsanın kendi potansiyelini fark etmesi ve değişmesi mümkün mü?
Mutluluk öğrenilebilen bir şey. Gerçekten nasıl mutlu oluruz? İşte bunun cevabını ararken mutluluğa yolculuk oluştu. Bunu paylaşmanın coşkusunu taşıyorum yüreğimde.
 
Daha huzurlu bir yaşam için günlük hayatımızda uygulayabileceğimiz bir metot paylaşır mısınız?
Elbette, her gün dans edin! Müzik açın ve beş dakika kendinizi o müziğin ritmine bırakın. Sonra gözlerinizi kapayın öylece durun ve sadece rahat ve sakin nefeslerle kendinizi gözleyin İşte güne harika bir başlangıç! 
 
Sürekli eğitim verdiğiniz bir yer var mı?
Bebek’te bulunan stüdyom Yogha’da yoga ve meditasyon eğitimleri veriyorum.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI