Ana SayfaRöportajTrendus Özel Röportajı: Daniel Vosovic

Trendus Özel Röportajı: Daniel Vosovic

W Hotel ve CFDA (Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi) işbirliğinde düzenlenen esinlenme gezileri kapsamında 8-13 Nisan tarihleri arasında Project Runway`den de tanıdığımız tasarımcı Daniel Vosovic İstanbul`daydı. 2014 İlkbahar Yaz koleksiyonunda İstanbul`dan esinlenecek olan tasarımcı ile W Hotel buluştuk ve yeni koleksiyonundan Türk kadınlarına kadar merak ettiğimiz her şeyi konuştuk. 

`Kadınların her gün kendilerini özel hissetmelerini isterim, sadece bir gün değil.`

Üniversiteden mezun olduğundan sadece 4 gün sonra Project Runway yarışmasına katılarak hızla üne kavuşan; Emma Stone ve Elizabeth McGovern gibi ünlü isimlerin de tercih ettiği Vosovic, şimdi kendisine ait markasında kadınları her gün özel hissettirmeyi hedefliyor. `Kadınların her gün kendilerini özel hissetmelerini isterim, sadece bir gün değil.` diyen tasarımcı çalışan, hayatı hızlı yaşayan kadınlar için tasarlamaya özen gösteriyor. İşte bu özel tasarımlarını ortaya çıkartırken gelecek sezon İstanbul`dan ilham alacak Vosovic ile W Hotel`de gerçekleştirdiğimiz o röportaj: 

– Sizi bir anlamda dünyayla tanıştıran Project Runway yarışması tasarım hayatınıza ne gibi katkılar sağladı?
Üniversiteden mezun olduktan sadece 4 gün sonra kendimi Project Runway`de buldum. İlk işimde tüm Amerika`da tanınır bir tasarımcı oldum ve bu tabii ki büyük bir avantaj sağladı. Fakat yarışma sonrasında gerçek anlamda bir iş deneyimim olmadığı için hemen markamı kurmak istemedim. Önce deneyimlenmek benim için çok önemliydi, bu sebeple 6 yıl büyük-küçük bir çok markada çalıştım. Bunların arasında Calvin Klein ve Diane Von Furstenberg gibi tasarım dünyasının önemli isimleri de vardı. Bu sürecin ardından işin her alanını öğrenip kendi markamı kurdum. İşte burada Project Runway`in etkisini bir kez daha gördüm. Daha ilk koleksiyonumu çıkartmama rağmen yarışma sayesinde beni tanıyan Barney`s ve CFDA gibi büyük isimler şovumu izlemek için defilemdeydiler. Bu da benim için büyük bir ajantaj oldu.

– Peki CFDA ve W Hotel ile bu esinlenme gezilerine çıkmanız nasıl oldu?
CFDA beni seçtiğinde öncelikle çok gururlandım. Bu benim için çok keyifli bir deneyim oldu. Şehrimi ise kendim seçtim. Bana bir çok seçenek sunuldu fakat ben tam anlamıyla kaos ve karmaşadan beslenen biriyim. Bu açıdan İstanbul benim için en doğru seçim oldu. İstanbul`da da kültürel bir karmaşa olduğunu düşünüyorum ve yeni koleksiyonum için İstanbul`un insanlarından, tarihinden ve mimarisinden ilham almak benim için ideal olacaktı. Bu sebeple hiç düşünmeden esinlenme gezim için İstanbul`u seçtim.

– Bir tasarımcı olarak hedef kitlenizi nasıl anlatırsınız? Daniel Vosovic ne tarz kadınları giydiriyor?
`Feminen Tomboy` diyebiliriz. Güçlü, çalışan, kendi tarzını yaratan ve her zaman düzgün görünümlü ama asla çok kadınsı değil. Aslında tam anlamıyla New York kadınını giydiriyorum. 

– Peki Türk kadınlarını nasıl buldunuz?
Aslında tam da beklediğim gibiydiler. Sadece Türk kadınından biraz daha fazla renk beklerdim. Belki de kültürel geçmişinizden dolayı ama daha fazla renk, işleme ve mücevher kullanımı beklerdim.

– O halde Türk kadınlarına moda anlamında tavsiyeleriniz var?
Belki renk konusunda biraz daha cesur olunabilir. Ve mutlaka dikkat çeken bir parça (statement piece) taşımalılar. Belki bir ceket, gözlük veya iddialı başka bir parça. Bence Türk kadınının ihtiyacı olan tek şey bu. 

– Ürünlerinize Türkiye`de nerelerden ulaşabiliriz?
Türkiye`ye de gönderim yapan Shopbop.com ve Saks.com`dan tasarımlarıma ulaşabilirsiniz.

*Daniel Vosovic`in 2013/14 Sonbahar Kış Koleksiyonunu yakından incelemek için lütfen fotogaleriye tıklayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI