Ana SayfaModaTrendus Röportajı: Luxinabox

Trendus Röportajı: Luxinabox

Victoria Beckham veya Nicole Richie ile çanta yarışına giren kadınların çoğu kaybeder. Kaybetmekle kalmaz ya kredi kartlarıyla boğaz boğaza gelir ya da kocasıyla… Sex and the City`ye konu olmasıyla bir anda Amerika`da çok popüler olan çanta kiralama servisleri sayesinde, kadınlar günün moda çantalarına büyük paralar yatırmaktan vazgeçti… Orta gelirli ve zenginlerin de, bir süreliğine ikoncan olmak isteyenlerin de aynı yoğunlukta ilgi gösterdiği siteler çoğaldıkça, önlerinde oluşan kuyruklar da uzadıkça uzadı.
Bu harika servisi Luxinabox.com sayesinde artık Türk kadınları da kullanabilecek. Bu Amerika`da o kadar başarılı olmuş bir girişim ki, Türkiye`de de gerçekleştirilmesi an meselesiydi. Ama bunu yapanın Yasemin Alpacar olması, sistemi kullanacaklar için bilhassa hayırlı oldu. Yasemin Hanım gerçek bir çanta tutkunu. Limited Edition, gerçek vintage parçalar ve en popüler modelleri sitesine seçerken "çanta meselesi"ni ciddiye aldığı açıkça göreleyor. Çanta satın almaya yılda bir kere gece çantası cenneti dediği Las Vegas`a, bir kere de New York`a gidiyor. Bunun haricinde Paris`te Londra`da yeni çıkan ve istediği bütün çantaları ya gidip getiriyor, ya da getirtiyor. Çantalar yüzde 100 orijinal ve çoğu bulunması güç modeller. Chanel 2:55, Lady Dior, Birkin ve Kelly gibi klasikler de sitede mevcut, günün en son modelleri de… Yasemin Hanım`a Luxinabox ile ilgili bilmek isteyeceğiniz her şeyi konuştuk.

Sitenizi açalı ne kadar oldu ve ilgiden biraz bahseder misiniz?
Luxinabox henüz yeni bir site. Eylül 2009 tarihinde açıldı. Ancak çok kısa bir sürede çok büyük bir ilgiyle karşılaştık.

Pahalı çantaları satın almak yerine kiralama fikri Amerika`da çok tuttu. Yurtdışından modayı takip edip bu tür şeylerin farkında olan hanımlar bu uygulamanın Türkiye`ye gelmesini heyecanla bekliyordu. Bunu birinin uygulaması an meselesiydi. Nasıl "O kişi benim" dediniz?
Luxinabox fikri aslında 3 senelik bir fikir. Ben de herkes gibi çanta kiralama fikriyle Sex and the City filmiyle tanıştım. Ancak çanta merakı seneler öncesine "it bag" çılgınlığı başlamadan çok öncesine dayanıyor. 20 senedir bu merak okuyarak, araştırarak devam etti. Hep bu merakım üzerine bir iş yapmak hayalini kurdum, beni yakından tanıyan arkadaşlarım da hep bunu söylediler. Sex and the City`de konsepti duyduğum anda da "iste bu benim yapmam gereken iş" dedim. Son 3 sene araştırma ve bu işin Türkiye`de  nasıl yapılabileceğini düşünerek ve sistemi kurarak geçti. Luxinabox benim hayalimi gerçekleştirdiğim iş.


Sitenizde çok fazla miktarda çanta var. Bu ciddi sermayeli bir iş, bir yandan da riskli bir girişim, "Olmazsa bir sürü çantam olur" diye mi düşündünüz, yoksa risk sandığımızdan daha mı düşük?

Her yapılan iş bir risk taşır. Bu iş modeli dünyada özellikle de Amerika`da çok başarılı olmuş bir model. Biz Türkiye`de de bu modelin başarılı olacağına inanarak bu girişimi yaptık. Halen de Luxinabox`a yatırım yapmaya devam ediyoruz. Sistemin işleyişi anlamında risklere baktığımız zaman, sistem çıkabilecek sorunlar ve riskler düşünülerek oluşturuldu. Sitemize üye olmayan hiç kimse satın alma veya kiralama yapamıyor. Üyelik formu doldurulurken özlük bilgilerinin de girilmesi gerekiyor. Sistem kurulurken çıkabilecek tüm sorunlar düşünülerek oluşturuldu.

Kim kiralıyor çantalarınızı müşteri profilinizden bahseder misiniz?
Müşteri profilimiz stil sahibi ve ne istediğini bilen hanımlardan oluşuyor. Çeşitli yaş gruplarına hitap ediyoruz. Zaten bizim de kendimize belirlediğimiz hedef kitle tanımı buydu. Müşterilerimizle birebir diyaloga da giriyoruz. Önemli bir davete gideceklerse bizi arayıp fikir soran ve danışan müşterilerimiz de oluyor.
 
Sitede Lady Dior`lar, Birkin`ler gibi klasikler de var, sezonun "it" çantaları da. Bunları aynı anda kiralamak isteyenlere nasıl bir sistemle hizmet veriliyor? Sıraya mı giriliyor yoksa popüler çantalardan birden fazla mı edindiniz?
Üyelerimiz Luxinabox`dan isterlerse birden fazla çanta kiralayabilirler. Bazı çantalarımızda bekleme listeleri oluşmuş durumda. Çanta modellerinin özellikle renk alternatiflerinin Luxinabox`da olmasına özen gösteriyoruz. Lady Dior`un sitede 3 ayrı rengi mevcut. Aynı durum Chanel`in klasik modelleri için de geçerli.  

Bu sistemde temizlik önemlidir. Kiralanan çanta elinize gelince, yeni "sahibi"ne ulaşmadan ne tür işlemlerden geçiyor?
Temizlik bizim için de çok önemli. Kiradan dönen çantalar mutlaka titiz bir incelemeden ve temizlemeden geçmeden yeni sahibine ulaştırılmıyor.

Kiradayken başına kaza gelen çantalara ne oluyor? Kadın çantasıyla birlikte denize düştü, ıslandılar mesela, böyle bir durumda zarardan müşteri mi sorumlu oluyor?
Şu ana kadar başımıza talihsiz bir kaza gelmedi. Müşterilerimiz gerçekten çok özenli davranıyorlar. Ancak bu tarz kazalara karşı müşterilerimizi koruyan bir sigortamız mevcut.

Peki az bulunan limited edition bir çanta varsayalım. Sizdeki rengi çivit mavisi. Belki de Türkiye`de eşi yok. İnsanlar bu tür durumlarda elinde "kiralık çanta" ile basılmış durumu olmasın diye çantalarınızı seçerken renk konusunda nötr olmalarına dikkat ediyor musunuz?
Böyle özel çantalarımız var. Bu tarz çantalar Luxinabox`ın farkını ortaya koyuyor. Her sezon da bu tarz özel çantaları Luxinabox.com koleksiyonuna dahil etmeye devam edeceğiz. Özellikle nötr çantalar kiralanıyor diye bir kural yok. Bizim amacımız Luxinabox`da müşterilerimize olabildiğince fazla renk ve model alternatifi sunmak. Luxinabox aynı zamanda kadınlar için özellikle çanta konusunda takip edilen bir site oldu.

Zaman içinde daha çok renk seçeneği eklemek, marka havuzunu geliştirmek, sunulan ürünlere gözlükler, takılar eklemek gibi planlarınız var mı?
Takı koleksiyonumuzu çok yakında kiralamaya sunacağız. Koleksiyon için satın almalar devam ediyor. Her sezon yeni çantalar Luxinabox koleksiyonuna ekleniyor. Şu anda bahar-yaz hazırlıklarımıza devam ediyoruz. 

Çantayı alıp yurt dışına çıkamazsınız vesaire gibi kurallar var mı?
Böyle bir kuralımız yok. Müşterilerimize elimizden geldiğince esneklik tanıyoruz. Biz müşterilerimize keyif veren bir iş yapıyoruz onları kurallarla boğmanın doğru olmadığını düşünüyoruz.

Miyadını doldurup eskiyen veya lekelenen / yırtılan çantaları satacak mısınız, yoksa çöpe mi?
Tamamen çantanın durumuyla ilgili. Bizim sitede de açıklamış olduğumuz çanta kondisyonları var. Kiralık çantalar mükemmel veya çok iyi kondisyonda olan çantalar. Yırtılmış veya çok eskimiş bir çantayı satılık çantalarımız arasına da almıyoruz.

Satışta olan çantalarınız da var sitede, onlar niçin satışta? Oradaki fiyatlar normale göre biraz daha uygun bunun bir sebebi var mı?
Özel bir sebebi yok. Daha eski modelleri veya hafif yıpranmış çantaları satılık çantalar arasına koyuyoruz. Fiyatlandırmalarımızı çantanın piyasa satış bedeli üzerinden hesaplıyoruz. Sene ve yıpranma fiyat belirlerken kullandığımız önemli faktörler.

Satıştakiler bölümü ileride genişler mi?
Evet siteyi sürekli genişletmek en büyük amacımız. Satılık çantalarda da amaç koleksiyonu genişletmek.

Bu konuya yabancı olanlar için kolayca bilgi sahibi olmaları açısından bir iki tane fiyat örneği verebilir misiniz, örneğin iki hafta Birkin`le gezmenin bedeli nedir veya bir geceye yeşil taşlı Minaudiere ile katılmak…
Luxinabox`da birçok fiyat aralığı var. Gece çantalarında 1 gecelik kiralama bedellerinde bu aralık 30 TL-200 TL arasında. Miniaudiere`un 1 gecelik kira bedeli 165 TL. Gündüz çantalarında ise fiyat aralığı 50 TL-720 TL arasında değişiyor. 1 haftalık kiralama bedeli 720 TL olan çantamız Bottega Veneta`nın Crocodile Montaigne modeli. Timsah derisi olan bu çantanın piyasa satış bedeli 17.500 dolar. Kiralama bedellerinin belirlenmesindeki önemli faktörlerden biri de bu çantaların piyasa satış bedelleri. Birkin Luxinabox`ın en pahalı çanta modellerinden biri. 1 haftalık kiralama bedeli 640 TL. Chanel çantalarımızda 1 haftalık kiralama bedeli 90 TL`den başlıyor ve modellere göre değişiyor..

Sizin getirdiğiniz bu yenilik sayesinde aslında satın alınacak çanta ve kiralanacak çanta diye bir anlayış oluşabilir. Bunun doğru olduğunu varsayarsak kendi kişisel fikrinizde hangi renk/model/marka çanta satın alınacak çanta olur,  hangisi (renk/model/marka) kiralanacak?
Bu konu aslında tamamen kişisel zevklerle ilgili. Bizim düşüncemiz hayatta her şeye sahip olmaya gerek olmadığı yönünde. Luxinabox aslında hanımlara bir test sürüşü imkanı veriyor. Deneyip gerçekten neyi çok sevdiğinize karar verme yeri. Hepimizin zaman zaman dolabımızı açtığımızda gördüğümüz bir anlık kararla/hevesle alınmış ve bir daha hiç kullanılmamış o kadar çok eşya var ki. Gelin, deneyin, kullanın gerçekten seviyorsanız satın alın. 

Böyle göz kamaştırıcı bir ürün yelpazesi var elinizde, siz ne yapıyorsunuz? Her gün başka çanta mı, yoksa siz çantanıza sadık mısınız?
Ben her gün değişik bir çanta takmayı seviyorum. Klasikleşmiş modelleri tercih ediyorum. Sitedeki çantaların dışında bir koleksiyonum var, onları kullanıyorum. Özellikle sitedeki çantaları kullanmıyorum. Çantaların her kullanımdan sonra temizlenmesi gerektiği için ve de ne zaman hangi çantanın kiralanacağı belli olmadığı için sitedeki çantaları kullanmıyorum. Sadece bu kuralımı gece çantalarında bozuyorum.

En çok rağbet gören ilk beş çanta hangisi?
Gece çantaları koleksiyonumuz çok geniş ve gerçekten özel bir koleksiyon. Gece çantalarımız marka ayrımı olmadan çok rağbet görüyor. Bunun dışında Chanel, Christian Dior ve Bottega Veneta`nın bütün modelleri rağbet görüyor.

Şu anda herhangi bir çanta için kuyruk var mı?
Evet Chanel, Bottega Veneta gibi markaların belli modellerinde bekleme listemiz var.

Yüzde 20 İndirimden yararlanmak için ne yapmak lazım?
Luxinabox servisinden yararlanmak için önce Luxinabox`a üye olmanız gerekiyor. Çantanızı seçtikten sonra kiralama işlemlerini yaparken karşılaşacağınız "ALIŞVERİŞ ÇEKİ" bölümüne promosyon kodu olarak TRENDUS yazdığınız taktirde Yüzde 20 indirim kazanıyorsunuz. 26 Şubat`tan itibaren 3 ay boyunca geçerli olacak TRENDUS indirim kodu, 27 Mayıs 2010 itibari ile geçersiz olacaktır.

www.luxinabox.com

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI