Ana SayfaModaTürk tasarımcılardan Nike tasarımları

Türk tasarımcılardan Nike tasarımları

Nike’ın, basketbolu İstanbul’luların gündemine taşıyarak sporla sanatı buluşturan “Platform” projesi kapsamında, 9 tasarımcının yeniden yorumladığı “Air Force One” ayakkabılarından oluşan sergi, moda ve tasarım meraklılarının ilgi odağı haline gelmeye hazırlanıyor. Platform projesine ev sahipliği yapan Camialtı Tersanesi, ayakkabı tarihinin en çok hatırlanan ve sevilen ikonik modeli “Air Force One”ın sahalardan sokaklara inişine tanıklık ediyor. Baran Baran, Bora Aksu, Derin Sarıyer, Eray Makal, Erdem Akan, Emel Kurhan, Koray Birand, Lastik Pabuç mağazası ve Murat Türkili’nin tasarımları, adeta bir sanat merkezine dönüştürülen tersane alanındaki sergiyle, ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Bora Aksu, Emel Kurhan ve Derin Sarıyer

Emel Kurhan, mozaiklerden ilham aldığı ayakkabıya “Başka İşim Yok, Mozaik Yapmaya Başladım” ismini verirken; animasyonlarında her gün kullandığı ok figürlerinden yola çıkan Baran Baran “Ok”, denge duygusunu yansıtan Bora Aksu “Katmanlar”, zafer kavramından esinlenen Eray Makal “Akdeniz”, hafifliği ön plana çıkaran Derin Sarıyer ise “Soft” adını verdi.

Hava kavramından ilham alarak ayakkabıya farklı bir bakış açısıyla yaklaşan Erdem Akan tasarımı için “I Want to Fly Away”, mesleğinden detaylar katarak yeniden yorumlayan fotoğraf sanatçısı Koray Birand ise “Nike Nude” isimlerini tercih etti. Lastik Pabuç mağazasının kurucuları ayakkabıyı kendi renkleriyle tasarlarken, Murat Türkili ise kuşa benzettiği ayakkabıya “Kutsal Nike” adını verdi.

Nike Air Force One ayakkabılarına bakmak için fotogaleriye tıklayın!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI