Ana SayfaModaTurqs : Mirasın üzerine sinsin

Turqs : Mirasın üzerine sinsin

Bu tarz baskılı tişörtler yapma düşüncesi nasıl ortaya çıktı?

Uzun yıllardır birlikte iş yaptığım ortağım aynı zamanda çocukluk arkadaşım. Biz lisede okurken Türkiye’de baskılı tişört diye bir şey yoktu. Sadece Amerika’da vardı ve ancak oralardan gelenlerde görürdük. Bizim de o zaman aklımıza takılmıştı ve bir kâğıda not almıştık “Amerika’dan baskılı tişört getir ve sat” diye.

Turqs’un markalaşma süreci nasıl gerçekleşti?
Sahibi olduğumuz Kök-n, tamamen projelere yönelik işler hazırlayan bir tasarım şirketiydi. Yapılan ya da yapılmak üzere olan projelere tasarımlar yapıyor ve proje bitince de önümüzdeki işlere bakıyorduk. Turqs de tamamen Kültür Bakanlığı’nın bir projesi için tasarlanmıştı. Sadece yabacılara yönelik olarak başlayan tasarımlarımız için “Neden iç pazara da yapmıyorsunuz?” diye sorular gelmeye başladı. Biz de düşündük ve unutulmaya yüz tutmuş birçok değerimizin olduğunu ve bu değerleri sadece yabancılara değil bizim Türk gençlerine de anlatmaya çalışmanın doğru bir hareket olacağına karar verdik.
Bu kararı aldıktan sonra ilk yaptığınız şey neydi?
Turqs’le ilgili yaptığımız ilk şey logo oldu. Aslında logomuz tesadüf eseri ortaya çıktı. “Ne yapsak, nasıl bir şey olsa?” diye araştırırken 14’üncü yüzyıla ait bir sanat objesindeki süsleme detayı dikkatimizi çekti ve çok hoşumuza gitti. Biz de onu kullanmaya karar verdik. 
Turqs tasarımları nasıl ortaya çıkıyor?
Ofisimiz İzmir’de. Orada beş kişilik çok genç bir tasarım ekibimiz var. Yaratma süreci keyifli geçiyor ve sonuçlardan herkes çok memnun kalıyor. Motifler modernize edilerek günümüz trendlerine uygun ürünler ortaya çıkarılıyor. Önceden tarihte kullanılan objelerdeki motifleri kullanıyorduk. Ama artık çizmeye de başladık. Tasarımcı, aldığı konuyu karalayarak yeni bir şeyler ortaya çıkarıyor. Bu yaptığımız ürünü hem keyifli hem de daha özel kılıyor. Bir şey bulup üretiyorsunuz ve sonra da ürettiklerinizi sokakta insanların üzerinde görüyorsunuz. Müthiş bir his bu.
Dünyaca ünlü Fransız DJ David Vendetta da Türkiye’ye geldiğinde bu tişörtlerden giymişti…
David Vendetta ile Türkiye’ye geldiğinde İzmir’de bir arkadaşımız sayesinde tanıştık. Hala da görüşürüz. Ona tişörtlerimizden bahsettik ve ilk olarak biz giydirdik. Daha sonra çok beğendi ve kendi giymeye başladı. Tabii bu da birçok kişinin dikkatini çekti. 
Turqs tişörtlerini nerede bulabiliriz?
İzmir’de Alsancak, İstanbul’da Levent gibi merkezi yerlerdeki mağazalarda ve Boyner’de bulabilirsiniz. Ancak yeni sezona biraz geç kaldığımız için yalnızca bu sezon Boyner de olamayacağız. Ayrıca www.turqs.com adresinden hem tasarımları görebilir hem de rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz.

Turqs koleksiyonunu daha yakından incelemek için lütfen fotogaleriye tıklayınız.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI