Ana SayfaTeknolojiTwitter'da O Özelliğe Yasak Geliyor!

Twitter’da O Özelliğe Yasak Geliyor!

Twitter CEO’su Jack Dorsey, çarşamba günü yaptığı açıklamada, hedefli siyasi reklamlara izin vermenin, istenmeyen mesajlara yol açtığını belirtti ve bundan sonra sitenin siyasi reklamları yasaklayacağını açıkladı.
Twitter’daki tüm siyasi içerikli reklamları dünya çapında yasaklama kararı aldıklarını açıklayan Dorsey, “İnsanlar bir hesabı takip etmeye ya da bir paylaşımı retweet etmeye karar verdikleri zaman zaten istediklere siyasi mesajlara ulaşabiliyorlar, zorla siyasi reklam göstermek hoş bir davranış değil, zorlama bir eylemdir” ifadelerini kullandı.
Açıklamalarına devam eden  Dorsey, daha önce manipülasyon, yalan haber, algı yönetimi, bot ve trol tehditleri gibi olumsuzluklarla karşılaştıklarını dile getirdi.

Twitter’da Siyasi Reklamlar Ne Zaman Yasaklanıyor?

Twitter’da siyasi reklam yasağı 22 Kasım’da yürürlüğe girecek ve 15 Kasım’da ise yeni politikalar için yeterli açıklamalar yapılacak.

Dorsey’nin açıklaması, Facebook’un yanlış veya yanıltıcı bilgi içerenler de dahil olmak üzere siyasi reklamları yasaklamayacağını duyurmasından sonra bir hafta sonra geldi. Geçtiğimiz hafta ABD Kongresi’nde gerçekleşen bir oturumda reklam meselesi ile ilgili konuşan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, siyasi reklamların bir tür özgür konuşma biçimi olduğunu ifade etmişti.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI