Ana SayfaSağlıkUyanır Uyanmaz Yapılacak 3 Şey

Uyanır Uyanmaz Yapılacak 3 Şey

Uyanma esnasında ve hemen sonrasında yaptığımız hareketler ile farkında olmadan tüm günümüzün nasıl geçeceğine belirliyoruz. Her sabah bunu yapmak ilk bakışta zor gelse de aslında 3 tane yapacağımız basit hareketle tüm günümüz enerjik ve daha sağlıklı geçebilir.

Ünlü profesör Mehmet Öz, işte bu 3 önemli sırrı bizimle paylaşıyor. Bu adımları teker teker yaparak 3 dakika gibi bir sürede kendimizi kolayca güne hazırlayabiliriz.

1. Omuz Egzersizi:

Uyanır uyanmaz yataktan kalktığımız anda yapacağımız basit bir omuz egzersizi bize kendimizi çok iyi hissettirecektir. Hayatın stresi farkında olmadan tüm kaslarımızı kaskatı eder. Boyun ve omuzlarımızda yoğun kasılmalar yaşarız. Omuzlarınızı çevirerek yapacağınız esneme hareketi o bölgedeki kan dolaşımını hızlandırır. Önce omuzlarınızı beş defa arkaya daha sonra da beş defa arkaya dairesel hareketler çizerek çevirin.

2. Su için:

Hep su içmenin öneminden bahsedilir. Ama bunu sabah kalkar kalkmaz yapmak çok daha önemlidir. Uyanır uyanmaz su içmek sindirim kanalınızı gün boyu gelecek besin maddelerinin emilimini sağlamak için harekete geçirir. Baş ucunuzda bulunduracağınız bir bardak su size bunu her sabah hatırlatacaktır.

3. Yoga Nefesleri:

Düzenli bir nefes egzersizi stresinizi hemen alacaktır. Üstelik bu nefes egzersizini uygulamak 1 dakikanızı bile almayacaktır. Nefes alırken dört saniye sayın ve verirkende tekrar dört saniye sayarak nefesinizi eşitleyin. Hemen rahatlayacaksınız. Bunu zamanla yaptıkça nefes alırken ki sayınızı arttırın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI