Ana SayfaİlişkilerUzak Mesafe İlişkisi Yürütürken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Uzak Mesafe İlişkisi Yürütürken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Uzun mesafeli bir ilişki içindeyseniz sevdiğiniz kişiyle yüz yüze saatlerce sohbet etmenin özlemini çekiyor olabilirsiniz. Bu son derece normal! Çünkü fiziksel yakınlık ilişkilerin sürdürülmesi için en önemli etkenlerin başında geliyor.

Biri size kendinizi uzaktayken bile iyi hissettirebilir. Telefonla ya da görüntülü konuşmak, mesajlaşmak bir yere kadar yetebilir. Ancak ona sımsıkı sarılmanın, öpmenin, cinselliği doyasıya yaşamanın özlemini es geçemeyiz.

Uzak mesafe ilişkileri yalnızca güzel anlarda sorun yaratmaz. Bir kavgayı, tartışmayı sürdürmek belki de en çok uzak mesafe ilişkilerinde zorlaşır. Karşınızdaki kişiye derdinizi en iyi şekilde aktarmak için gözlerine bakmaya, jest ve mimiklerinizi kullanmaya ihtiyaç duyarsınız ancak mesafeler buna izin vermez. Mesajlar yeterli gelmez. Konuşmaya ayıracağınız enerjiyi mesaj yazmaya saklarken kendinizi ekstra yorulmuş bulursunuz.

Bir de kavga sonrası barışma anı vardır. Tartışma çözülse de o aradaki eski frekansı yakalama anında bocalamanız artar. Çünkü yüz yüze değilsinizdir, gerçekten aranızın ısındığına bir türlü emin olamazsınız. 

Gördüğünüz üzere uzak mesafe ilişkilerinde pek çok handikap var. Hal böyleyken verilmesi gereken emek, çaba da artıyor. Bunu elbette her iki tarafın da yapması gerekiyor.

Biz de bu zorlu süreçte size yardımı olacak, belki de aklınızda bazı şeyleri netleştirecek detayları düşündük ve bunları bir araya getirmek istedik.
 

İşte uzak mesafe ilişkisi yürütürken dikkat etmeniz gereken noktalar:

 

  • Bu maddede yanlış anlaşılmak istemeyiz. Bu nedenle biraz detaylı anlatmak istiyoruz. Hiçbir ilişki elbette bitsin diye başlamaz. Evlilik ilişkinin zaferi veya nihai sonucu değildir. O nedenle bahsetmek istediğimiz konu kesinlikle evlilik değil. Ancak; geleceğini göremediğiniz bir ilişkiyi, seneler sonra yanınızda olacak kişi olarak hayal edemediğiniz birini uzak mesafe ilişkisi yürüterek beklemenin bir zaman kaybı olduğu aşikar. Gerçekten anlamlı bir ilişki yaşıyorsanız, seviyor ve seviliyorsanız, partneriniz mesafelere rağmen size bir şeyler katabiliyorsa ne mutlu size. Ancak tüm bu saydığımız noktalara dair aklınızda soru işareti varsa belki de artık hayatınızın akışını değiştirmeniz gerekiyordur, ne dersiniz?
     
  • Aşırı derecede iletişim kurmayın. Çünkü bu bir noktadan sonra takıntı haline geliyor. Sürekli olarak yazıştığınız ya da telefonla birbirinizi aradığınız bir ilişkinin içindeyken, birkaç saat partnerinize ulaşamadığınızda aklınıza gereksiz endişelerin ve senaryoların gelmesi çok muhtemel. Oysa ki sadece müsait değildir. Bu noktada önemli olan şu: İlişkinin daha başından iletişimi dengede tutun. İlk başkta sık iletişim kurup, tabiri caizse cicim ayları bittikten sonra iletişimi azalttığınızda karşı tarafta “acaba bir sorun mu var, beni artık sevmiyor mu, ilişkimizden sıkıldı mı” gibi tedirginlikler uyandırabilirsiniz. 

    Ya da ilk etapta iletişimi az tutup sonradan her dakika arayan kişi olursanız karşı tarafta güvensizlik hissi yaratabilirsiniz. O nedenle iletişimde dengeyi kurup sürdürebilmek çok önemli.
     

  • Şeffaf olun. Taktikler ya da kendi kendinize tuzaklar kurmayın. Karşınızdaki kişiyi denemeyin. Mesajlarına soğuk ya da geç cevaplar attığınızda size ilgi göstermesini beklemeyin. İlgi mi istiyorsunuz? Açıkça dile getirin. 

    Kötü bir gün geçirdiğinizde bunu hissetmesini beklemeyin. Karşınızdaki kişi uzak mesafeden ötürü sizinle ilgili detayları ancak sizden duyduğu, sizin onunla paylaştığınız kadar bilebilir. Kimseden bir şeyleri hissetmesini bekleyemezsiniz. Hissetmediği takdirde de sevgisizlikle suçlayamazsınız. Bu yüzden şeffaf olun ve kötü bir gün geçirdiyseniz “Kendimi pek iyi hissetmiyorum, seninle konuşmak iyi gelecek. Müsait olduğunda konuşalım mı?” deyin.
     

  • Akılda kalıcı anlar paylaşın. Sınırlı sayıda ve zaman diliminde görüşüyorsunuz ve bunların özel olması gerekir. Özel anlar yaratın. Özel yerlere gidin ve kusursuz anlar yaşayın. İlişkinizdeki dinamiği ancak bu şekilde sağlayabilirsiniz. Bir sonraki buluşmayı dört gözle beklemesi için, sizi merak etmesi ve arzulaması için elinizden geleni yapın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI