Ana SayfaGüzellikUzman Dr Emel Polat’tan Kışa Özel Bakım Tavsiyeleri

Uzman Dr Emel Polat’tan Kışa Özel Bakım Tavsiyeleri

“Kış döneminde yaşadığımız ortamdaki nem oranının düşmesine bağlı olarak derimizin su ve nem ihtiyacı artmaktadır” diyen  Emel Polat, özellikle bu dönemde sağlıklı bir cilt için nemlendirmeyi çok önemsememiz gerektiğinin altını çiziyor. Kış bakımı ile ilgili tavsiyelerde bulunan Polat,  “Cildimize uygun bir krem ile nemlendirme sıklığımızı arttırmalıyız. Kış döneminde güneş koruyucusu kullanmanın öneminin altını çizmek istiyorum. Güneş yoksa bir zararı olmaz gibi algılanıyor ama bulutlu havalarda bile ultraviyole ışınlarının %70’i yeryüzüne ulaşıyor. Kış döneminde de güneş koruyucusunu ihmal etmemek lazım. “ diye belirtiyor.
 
Kış döneminde çocuklarımızın cilt bakımı için de önerilerde bulunan Uzman Dr. Emel Polat, “çocukların yağ bezleri aktif olmadığı için derisi daha hassastır. Normal zamanda bile nemlendirmek çok önemli iken kışın nemlendirmenin önemi bir kat daha artıyor. Özellikle nemlendirmenin eksik olduğu yerlerde sentetik ya da yoğun yün ağırlıklı kıyafetlerin giydirilmesi çocuklarda egzama oluşumunu kolaylaştırabiliyor. Buna dikkat edilmesi gerekir. Uygun bir nemlendirici kullanımı çok önemli.  Aynı şekilde çocuklar için de güneş koruyucusu mutlaka kullanılmalı. Çocukları kışın çok sık yıkamamak lazım derileri kurumaya çok meyilli olduğu için özellikle alerjik bünyeli çocuklar için haftada bir bile yeterli olabiliyor. Yıkanma sıklığını azaltmak lazım” dedi.
 
“Saçlarımızın da tıpkı cildimiz gibi kuruduğunu unutmamak lazım” diyen Polat “ özellikle sık boyanan veya işlem gören saçları belli periyotlar ile özellikle uç kısımları olacak şekilde yani deriye nüfuz etmeyecek şekilde yağlı bakımlar yapılmasını” tavsiye etti.
 
Yılbaşı bakımı
 
Yeni yıl öncesi için de bakım önerilerilerinde bulanan Uzman Dr Emel Polat, “özellikle yılbaşı öncesi dikkat etmemiz gereken önemli noktalardan biri makyajımızın altına mutlaka nemlendirme bazımızı kullanmalıyız. Yoğun alkol ve karbonhidrat tüketimi olduğu için ödem artıyor. Mümkünse karbonhidrata çok yüklenmeden gecenin tadını çıkarmakta fayda var. Genel tavsiyem tabii ki gecenin sonunda makyajın temizlenmesi ama eğer bunu başaramadıysanız önümüzdeki 1 hafta içerisinde profesyonel bir cilt bakımı ile cildimizi temizlemekte fayda var. Bu dönemde nemlendirme sıklığımızı arttırmak lazım deriyi hem içerden hem de dışarıdan temizlemek lazım. Ödemi atmak için de bol sıvı tüketmek gerekiyor, bu dönemde ödem atıcı bitki çaylarından faydalanabiliriz” dedi.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI