Ana SayfaYaşamVan Gogh intihar etmedi iddiası

Van Gogh intihar etmedi iddiası

19. yüzyılın önde gelen sanatçılarından ünlü Hollandalı ressam  Van Gogh`un yaşamını anlatan ve Steven Naifeh ile Gregory White Smith tarafından kaleme alınan yeni bir kitaba göre, Gogh intihar etmemiş, ünlü ressam tanıdığı iki genç tarafından bozuk bir silahla “kazara” vurulmuş. 37 yaşındayken hayata veda eden
Van Gogh`un sanıldığı gibi resim yapmak için gittiği buğday tarlasında kendisini vurmadığı ileri sürüldü.

Sanatçının yazdığı binlerce mektubu inceleyen araştırmacılara göre Van Gogh, vurulma olayının yaşandığı
gün birlikte içki içmeye gittiği iki gencin bozuk silahından çıkan kaza kurşunuyla vuruldu ve tanıdığı delikanlıları korumak için suçu üstüne aldı.

Van Gogh`un buğday tarlasına “kendini vurma planıyla gitmediğinin aşikar olduğunu” belirten yazarlara göre, kurşunun ressamın göğsüne dik değil, eğik bir açıyla girmiş olması da olayın intihar olmadığını kanıtlıyor.

Empresyonizm akımının öncülerinden kabul edilen ve yoksulluk içinde bir yaşam süren Van Gogh`un resimlerinden bazıları dünyanın en tanınmış ve pahalı eserleri arasında yer alıyor.

Yaşadığı mutsuzluk ve yalnızlığı eserlerine de yansıtan ünlü ressamın giderek kötüleşen ruhsal hastalığı sonucunda kendini göğsünden vurarak intihar ettiği sanılıyor.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI