Ana SayfaAstrolojiVenüs Gerilemesi Sırasında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Venüs Gerilemesi Sırasında Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Venüs 5 Ekim 2018’de retro etkisine geçiyor. Astrolog Şebnem Ekşib retronun etkilerini sizler için yorumladı.
 
Venüs Retrosu 5 Ekimde başlıyor ve 17 Kasım 2018 de tamamlanıyor. Vedik Astroloji de Terazi burcunda başlayacak ve tüm gerileme döngüsünü bu burçta sürdürecek. Tabiatıyla bu gerilemeden en yoğun şekilde Yükselen, Ay burçları Terazi ve karşısında bulunan Koç burçları etkilenecekler.
Öncelikle estetik konularına ara vermek yerinde olacaktır. Venüs direk estetikten, güzellikten ve bu konularla ilgili her şeyden sorumludur. Aksi gibi Venüs Retro’su Uranüs ile karşılıklı pozisyondayken oluşuyor ki özellikle 30 ekim ile 5 Kasım arası bu etki tam tetiklenirken, saçınızda, görünümünüzde daha önce cesaret etmediğiniz bir değişikliği yapacağınız tutabilir. Saç, makyaj ve benzeri konularda radikal değişikliklerden sakının.
Diğer yandan daha önce yaptırdığınız bir işlem veya estetik girişimin kontrolü, yenilenmesi, tekrarı açısından bir mahsur yoktur. Gerileme süreci önceden başlayan işlerle bağlantılı olduğu için estetik konularda da eski başlangıçlar ele alınabilir ama yepyeni bir girişim için biraz daha dikkatli olmak veya beklemek daha doğru olacaktır.
Sanat ve kreatif konularda, dekorasyonlarda, ev tadilatları ve düzenlemelerinde bilhassa lüks eşya alımları ve araba alımlarında acele etmeyin.
İlişkilerde her şey arap saçına dönebilir. Eski defterler tekrar açılabilir, yıllardır görmediğiniz ilk aşkınız kapınızı çalabilir, bir yerlerde karşılaşabilirsiniz. Ummadığınız birinin sizden hoşlandığını fark edebilirsiniz veya siz beklenmedik şekilde aşık olduğunuzu düşünebilirsiniz.

Unutmayın ki gerileme dönemleri illüzyon yaratır. Siz veya karşı taraf bir durumu, duyguyu öyle sanabilir. Bu süreçler öyle sanma halinin, yanılsamaların en yoğun olduğu dönemlerdir. Gerileme biter, taşlar yerine oturur, her şey netleşir ki bu sefer de kısa bir süre önce taşıdığını düşündüğünüz duyguların, düşüncelerin, atarlı hislerlerinizin püf diye uçtuğunu şaşkınlıkla fark edersiniz. O yüzden özellikle Venüs gerilemesi döneminde bir ilişkiye başlamak hayli kaygan bir zeminde koşmaya çalışmak gibidir. Eninde sonunda düşmeniz kaçınılmazdır.

Evlilik, düğün, nişan, söz, evlilik teklifi yapmak veya almak Venüs Retro süreçlerinde doğru bulunmaz. Beklemek gerekir. Başlattığınız şeylerin zamanları önemlidir. Venüs gerilemesi döngüsünde ilişkilere veya evlilik için adım atmaya başlamak doğru olmaz. Bu tip bir planınız varsa 17 Kasımdan sonraya bırakmanız daha doğru olacaktır.
Venüs gebelikle bağlantılı bir gezegendir zira üreme alanlarını yönetir. İstenmeyen gebelikler, sürpriz bebek haberleri Venüs Retro’larında sık görülür. Bebek sahibi olmak gibi bir planınız yoksa bu konuya da dikkat etmekte fayda var.

Venüs direk para olmamakla birlikte Jüpiter ile birlikte parasal konularla bağlantılıdır. Vedik Astrolojide Jüpiter bolluğun ve bereketin, Venüs ise bunun keyfini sürmenin konforun temsilcisidir. Durum böyle olunca özellikle lüks kalemlerde lüks evler, arabalar veya konfor alanlarınız sizin için her ne ise bu konularda Retro dönemi daha dikkatli olmakta fayda olacaktır.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI