Ana SayfaYaşamWARD+ROBES: Gençler İçin Hastane Önlükleri

WARD+ROBES: Gençler İçin Hastane Önlükleri

Kanada’da bir yardım kuruluşu olan Starlight Children’s Foundation, 6 tasarımcıyla iş birliği yaparak hastanedeki çocukların günlerini değiştirecek, yüzlerine gülümseme getirecek bir proje tasarladı.

Hastane önlükleri hakkındaki hisleri sorulduğunda gençlerden biri “Hastane önlüğü giymek hastanede olmak gibi: hakkında iyi en ufak bir şey yok.” diyor. Bir diğeri ise “Sanki kimliğim elimden çekilip alınmış gibi hissediyorum.” şeklinde yorum yapıyor. Bir genç ise, hepsinin hissettiklerini “İstediğinizi giyemediğiniz zaman olmak istediğiniz kişi gibi olamıyor gibi, sadece hastalığınızdan, hastanede olduğunuz gerçeğinden ibaretmişsiniz gibi hissediyorsunuz.” diyerek özetliyor.

Bu projenin adı WARD+ROBES. Amaçları, hayatlarını hastanede geçiren gençlerin ve çocukların sağlık durumları onlara engel olmadan kendilerini ifade etmesini sağlamak. Onların her gün giydikleri, sıkıcı, hasta olmak ve çaresiz olmakla birebir eşleşmiş önlüklerini alıp, yerine her biri birbirinden farklı önlükler koymak.

Kurumun iş birliği yaptığı kişiler arasında tasarımcı Izzy Camilleri ve tasarımcı/dövme sanatçısı India Amara bulunuyor. 

Kampanya hakkında fotoğrafları görmek için Instagram’da “#wardrobes4teens” hashtag’ini aratabilirsiniz. Kampanya için yapılan videoyu ise buradan izleyebilirsiniz:

Bağış yapmak ve kampanyaya katılmak için: wardrobes.starlightcanada.org
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI