Ana SayfaGüzellikYanlış Bilinen 10 Makyaj Miti

Yanlış Bilinen 10 Makyaj Miti

1. Yanlış: Fazla maskara pompalamak fırçaya fazladan ürün ekler.
Doğrusu: Anlık olarak ürünü incelten bu hareket uzun vadede daha çabuk kurumaya neden olur. 

2. Yanlış: Kapatıcınız ten renginizden açık olmalı.
Doğrusu: Açık renk parlaklık vermez, aksine size daha solgun bir görünüm kazandırır. Özellikle göz altlarınızdaki mavi/mor halkalar için renk çemberindeki turunculara yönelmelisiniz.

3. Yanlış: Olgun ciltli kadınlar ışıltı kullanmamalı.
Doğrusu: Yaşınız ne olursa olsun ışıltı veren ürünleri uygulamak için kaç kemiklerinizi, burun köprünüzü ve elmacık kemiklerinizin üst kısmını tercih etmelisiniz.

4. Yanlış: Yağlı ciltli insanlar bakım rutininden nemlendiriciyi çıkarmalı.
Doğrusu: Yağlı bir cilt tipine sahipseniz daha hafif hidrasyona sahip ürünleri kullanmalısınız. Ancak bu ürünleri kullanmaktan vazgeçmemelisiniz.

5. Yanlış: Makyajı pudra ile sabitlemek şarttır.
Doğrusu: Eğer makyajınızın ışıltısını korumak istiyorsanız üzerini pudra ile kapatmamalısınız. Bunun yerine makyaj sabitleyici spreyleri denemelisiniz.

6. Yanlış: Makyaj cildinizi bozar.
Doğrusu: Cildinizin favori ürünlere tepki vermesi mümkün, ancak önemli olan makyaj öncesinde ve sonrasında yapacağınız temizlikten geçiyor. Cildiniz kadar makyaj ürünlerinizin de hijyenini sağlayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

7. Yanlış: Alacağınız yeni kapatıcının tonunu bileğinizde deneyin.
Doğrusu: Kapatıcının tonunu en iyi belirleyeceğiniz yer, onu süreceğiniz yerdir. İdeal tona karar vermeden önce 3 renk denemekten çekinmeyin.

8. Yanlış: Evrende bir yerde sizin için mükemmel bir ton var.
Doğrusu: Hava şartları, güneş ışığı ve hormonlar cildinize birden çok farklı tonun uygulanması şart koşuyor. Dolayısıyla ‘tek bir ton’ diye bir durum söz konusu değil.

9. Yanlış: Her sabah makyaj yapmadan önce göz kremi sürmelisiniz.
Doğrusu: Yaşlanma karşıtı bu ürünler uygulayacağınız göz makyajı ürünlerinin etkisini kırabilir. Bunun yerine göz altı bakımınızı gece yapmanızda fayda var.

10. Yanlış: Herkes dumanlı göz makyajı kullanamaz.
Doğrusu: Kaş kemiklerinize uyguladığınız doğru kapatıcı ve siyah yerine ten renginize uygun olarak seçtiğiniz tonlarla, pekala siz de dumanlı göz makyajı yapabilirsiniz.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI