Ana SayfaYazarlarÇek Çek Kürekleri, Gez Sokakları..

Çek Çek Kürekleri, Gez Sokakları..

Bahsettiğimiz şey Dünyada buz hokeyinden sonra yapılması en zor spor olarak biliniyormuş. Ne kadar doğru, ne kadar göreceli tartışılır. Sporun zor olanı makbuldur demek pek de yanlış olmaz, kendi kategorosinde de zor bir spor olduğu aşikar..

Her spor gibi bu sporun tarihi de , M.Ö herhangi bir yüzyıla kadar geri gidiyor. Tamam tamam kesin tarih verilebiliyor, tarihi kalıntılarda Asur ve Mısırlılardan kalan tabletlerde 3 kürekçili sandal resmedilmiş halde bulunmuş ve kesin tarih saptanmıştır. Küreğin tarihi M.Ö 25. yüzyıla kadar geri gidiyor.. Romalılara ve Mısırlılara dayanan klasik ve eski bir hikayesi var. Nil ve Akdeniz kıyılarında gelişen spor, Vikingler döneminde kürekle dünyayı dolaşmalarına da olanak  sağlamıştır.

 
 
Denizden babam çıksa yerimin sporcu versiyonu, denizden hangi spor çıksa yaparım değil midir ?
Bir deniz aşığı olarak ben de kürek sporuna ilgi duymadan geçemiyorum. Bu sporu takım ya da tek kişi olarak da yapabiliyorsunuz, ama takım olarak yapılan kürek sporunun zevki tadından yenmez gibi geliyor. Denemediyseniz ülkemizde de kürek sporu gelişmeye devam ediyor. Burda kürek sporunun tarihi gelişimi ile ilgili birşeyler yazıp kafanızı karıştırmayacağım, aklımızda kalması tek gereken belki de kürek sporunun, ilk defa 1900 yılında Olimpiyatlarda bir spor olarak değerlendirilmesi ve bundan tam 76 yıl sonra biz bayanların takım olarak olimpiyatlarda yarışabildiğidir. Fotografta da görüldüğü üzere, spor üstün bir kas gücü gerektirmekte ve spor esnasında vücudun tüm kasları çalışmaktadır. Efor harcamak isteyenlere birebir gibi görünüyor.
 
 
Ülkemizde Türkiye Kürek Federasyonu bu sporun gelişmesine katkıda bulunuyor ve sporcu yetiştiriyor. Her ne kadar ülkemizde futbol ve bir ölçüde basketbol ağırlıklı haberlerden böyle güzel sporlara yer kalmasa da kendi ilgi alanınız çerçevesinde güzel haberler alabiliyorsunuz. Örneğin Milli Kürek Takımımız 10-11 Nisan ‘da Zagrep`de yapılan Uluslararası Kürek Yarışmalarında 2 altın madalya kazandı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş Kuluplerinin, Boğaziçi Üniversitesinin açtığı kurslara katılabilir, çocuklarınızı , kardeşinizi  ya da arkadaşlarınızı yönlendirebilir ve bu zevkli sporla tanışmasını sağlayabilirsiniz.  İşte İletişim ve adresleri;
 
 
 
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI