Ana SayfaYazarlarSpor; Sen Bizim Herşeyimizsin...

Spor; Sen Bizim Herşeyimizsin…

Biz Kadınların sporda kabul görmemesi eski Yunan Olimpiyatlarına kadar dayanır. 1924 ` de, yani modern olimpiyatların 20 sene sonrasında anca kabul edilebilmiştik. Düşünün ki ülkemizde bile kadınların çalışması çok zorken, geldiğimiz nokta ve modern yaşamın içindeki değişimimiz kadının kendi kendinin farkına varmasını da sağladı. Herşeyde olduğumuz gibi sporda da kendimizi gösteriyoruz. Bu artık sadece maddi durum ile de doğrudan ilgili değil. Sadece çalışanlar değil, ev hanımları da sporun tam tamına içindeler. Zinde olmak, enerji dolu olmak ve bunun keyfini çıkarmanın tadını kadınlardan başka kimse daha iyi bilemez. Bırakalım eğlencesini, keyfini fizyolojik durumumuz için de spor bizim için kaçınılmaz hale geldi. Başarılı, sağlıklı, kendinen emin ve mutlu kadınlar daima egzersiz yapıp, hatta imkanı varsa kendisini bir spor dalına kaptıranlar oluyorlar. Kötğ haberse; Yapmamız gereken şey kilo aldığımızı hissettiğimizde spor yapmak olmamalı. Haftada bir koşmak, yazın denize girmek, arkadaşlarınızla paten kaymak, bisiklete binmek, çocuklarınızla yürüyüşe çıkmak sizi bir önceki güne göre çok daha farklılaştıracak.

Yapılan araştırmalara göre,  16-30 yaş arasındaki Avrupalı kadınların neredeyse yarısı spor yapıyor. Avrupalı kadınların yaptıkları sporlar arasında aerobik başı çekerken (yüzde 38), fitness (yüzde 35) ve yüzme (31) üst sıralarda yer alıyor. Araştırma, spor yapmanın temel sebebinin öncelikle fiziksel olduğunu ortaya koyuyor. Genç kadınların spor yapmaktan hoşlanmalarının sebebi, sporun sağladığı fiziksel görünüm ve spor sonrasında hissedilen gurur duyma hissi. Spor yaptıktan sonra kadınları en çok mutlu eden şey kendilerini enerjik hissetmeleri. Kadınların spor yapmalarının asıl sebebi ise sağlıklı olmak..

Sporsuz, enerjisiz ve duragan bir yaşamda olmayalım,her zaman enerjimizin yüksek ve ruhumuzun pozitif olması için mutlaka sporun herhangi bir dalıyla uğraşalım. Bu hafta sonu zamanı olanlar mutlaka  5.Öger Antalya Maratonuna katılsınlar, hem spor yapıp,hem yeni arkadaşlar edinebilir hem de  kendinizle yapacağınız bu yarışı daha da anlamlı bir hale getirebilir, bir ilköğretim öğrencisinin ya da üniversiteli gencimizin okumasını sağlayabilir, ya da bir omurilik felçlisinin harekete geçmesini, sağlayabilir.

Mutlu ve enerji dolu olmanın tek anahtarı, hareket etmektir. Haydi herkes hareket etmeye başlasın !!

Bilgi ve Rubtalya 2010 için internet adresleri Runtalya 2010..

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI