Ana SayfaYazarlarTime`dan 2010`un Birincisi

Time`dan 2010`un Birincisi

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg bir çok aday arasından sıyrılarak Time Dergisi tarafından yılın kişisi seçildi. Bu seviyeye ulaşan 2. en genç kişi olan 26 yaşındaki Zuckerberg aynı zamanda en genç dolar milyarderlerinden biri.

Time’ın dünyada en çok etki bırakan isim olarak değerlendirdiği ve farklı alanlardan kişilere yer verdiği yılın kişisi seçiminde Zuckerberg, sadece bir teknoloji mimarı olarak görülmüyor. Time editörü Richard Stengel’a göre Zuckerberg dünyayı değiştiren sosyal bir teknoloji mühendisi.

Facebook’a 30-40 milyar dolar arasında fiyat biçiliyor. 2011 hedefi 1 milyar kişi olan sosyal ağın, 2010 yılı kullanıcı sayısı 600 milyona ulaşmak üzere. Biz de ülke olarak facebook`a, dünyada kullanıcı sayısı açısından 4.ülke olarak desteğimizi esirgemiyoruz.

Sevdiğimiz saydığımız yönetmenlerden David Fincher da facebook`un kuruluş hikayesini “ Social Network“ adlı filminde daha geçenlerde anlatmıştı. Film Altın Küre`de de aday filmler arasında. Time`in seçimi tartışılır ama keşke turistik bir sualtı akvaryumundan dışarı bakan bir napolion balığı halini kapağa koymasalarmış. Sempatik çocuk diyorsanız buradan facebook ofisi ve hayatı hakkındaki fotograflara birbir bakabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi, time magazine

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI