Ana SayfaYazarlarAyna ayna söyle bana, var mı içi benden daha boş bu dünyada?

Ayna ayna söyle bana, var mı içi benden daha boş bu dünyada?

Küba merakım müzikle başladı, Buena Vista Social Club bugüne kadar hepimizin illa 1 defa dinlediği bir topluluktur. Büyük kısmı vefat etmiş o kadrodan geriye çok az kısmı kalmış; ama yaşını başını alan amcalarımız Küba’da müzik yapma tutkularından vazgeçmemiş. Hem de sadece bu işi sevdikleri için.



Eğer siz de Küba ile ilgileniyorsanız ya da Küba`yı merak ediyorsanız başlangıcı Wim Wenders’ın Buena Vista Social Club belgeseli ile yapabilirsiniz. Eğer hoşunuza giderse kaynak sonsuz, YouTube emrinizde. İzleyeceğiniz, okuyabileceğiniz birçok kaynakta ulaşacağınız şeyler hemen hemen aynı. Kübalılar hafta sonu bizim `steak house` mekanlarında Dry Aged T-Bone yiyemiyor, çünkü bunu alacak durumları yok. Ama bugün tabaklarında et varsa bunu komşuyla paylaşmayı da asla ihmal etmiyorlar. Çok iyi yiyemeseler bile her anın keyfini yaşıyorlar. İyi içiyorlar, iyi sevişiyorlar ve iyi müzik yapıyorlar. Bence yaşamak için en önemli şeylere sahipler yani.

Bugün size tarifim bundan öncekilere pek benzemiyor, içinde bir sürü canınızı çektirecek malzeme yok. Çok iştah açıcı değil, yemek için çıldıracağınız bir şey hiç değil. Bugünkü tarifimizin adı, içi boş tatlısı a.k.a Bunuelos. 

Malzemeler:

Fırından alınmış hamur
Kızartmak için yağ, tercihen ayçiçek
Tarçın
Servis için; pudra şekeri, reçel, Nutella.
 

Hazırlanışı:

Fırından aldığımız hamuru küçük parçalara bölüp hepsine biraz tarçın ekleyerek minik minik açıyoruz. Hemen hemen bir karış, ya da biraz daha küçük.
 

Yakışıklı bi kızartma tavasına ayçiçek yağı koyup altını açıyoruz. İstersek zeytinyağı da kullanabiliriz. Evde minik bi yangın çıktığından beri ben, deniz ürünü hariç, kızartmaları ayçiçek yağı ile yapıyorum.



Hamuru yağın içine atıyoru ve çof pof güm pat çat! Kahverengileşene kadar kızartıyoruz. Zaten tarçının katkısıyla rengi daha koyulaşacak.



İçi boş tatlısı ister sıcak ister soğuk yenebilecek bir şey. Ben sıcak yerken reçel ve çikolata ile, soğuk yerken pudra şekeriyle seviyorum. İçi boş ya, en azından dışı yalnız kalmasın diye. Küba usulü devam etmek isteyenler sade deneyebilirler. 



Afiyet olsun ve ekmeksiz yiyin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI