Ana SayfaYazarlarPark hayatı ve Oreo`lu Çikolatalı Brownie

Park hayatı ve Oreo`lu Çikolatalı Brownie

Koca koca beton bloklar şehri ele geçirmeye devam ediyor. Hayır,  sanki biz değil onlar yaşıyorlar artık şehirde. Biz de onların içinde, onların hayatta kalmalarını sağlıyoruz. Çalışıp kazanıp kiralarını ödeyip, daha da büyümelerine çabalıyoruz.

Neyse ki hala İstanbul`da ayakları çimene basabilecek, yemeğinizi yerken 4 ayaklı arkadaşlarla paylaşmak zorunda kalacağınız parklar var. İşte onlardan biri Maçka Demokrasi Parkı. Güneşli bir hafta içi günü, evde sıkıntıdan sıkıntıya koşarken Zeynep`in mesajıyla kendimi parkta buldum. Kek benden kahve ondan.

Totonuzu çimene koyup, saate bakmadan vakit geçirebileceğiniz böyle günler için dünyanın en basit brownie tarifini hazırladım. Ben parka gitmeden 1 saat önce başladım, sıcakken keki kesmek istemediğim için olduğu şekli ile de götürdüm. Şarkımızı açalım, tarifimize başlayalım!

Oreo`lu Çikolatalı Brownie
Malzemeler

350 gram toz şeker
200 gram tereyağ
160 gram bitter çikolata
60 gram un
40 gram ceviz
40 gram kakao
4 oreo
3 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

furkan akbayrak ekmeksiz yiyin brownie oreo

Hazırlanışı

Önce çikolatalarımızı Bain Marie (yada benmari) usülü eritmemiz gerekiyor. Bunun için derin bir tencereyi 1-2 bardak kadar su ile doldurup altını açın. Üzerine tabanı çok köşeli olmayan bir kap yerleştirin. Yerleştirdiğiniz kap tencerenin dibine oturmamalı, havada kalmalı. Böylece kaynayan su ile birlikte çikolatalarımız üzerinde erimeye başlayacak. Bain Marie`nin daha detaylı anlatımı şurada.

Eğer Bain Marie yapmaya hazır isek, 160 gram bitter çikolatayı ellerinizle parçalayarak ya da bıçakla bölerek üst kabınıza alın. Su buharı ile çikolatalar erimeye başlayacak yavaşça. Bu sırada içine tereyağı ve cevizlerinizi ekleyin. Karıştırarak kaynatmaya devam edin, elde etmemiz gereken kıvam puding/sütlaç.

Kaynama devam ederken daha büyük bir karıştırma kabında un, şeker, kakao ve kabartma tozunu bir araya getirip iyice karıştırın. 

Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Eğer daha fazla artıyorsa derecesini de artırabilirsiniz. Ne çok büyük ne de çok derin olmayan bir tepsiyi pişirme kağıdı ile fırına koyun.

Çikolata, yağ ve ceviziniz kıvama gelğinde toz karışımıza ilave edin. Güzelce 1-2 tur karıştırın ve üzerine 4 yumurtayı kırın. Tüm malzemeler birleşip, yapışkan/uzayan bi kıvama geldiğinde fırınlamaya hazır demektir. Ama bizim burda önemli bi eklememiz var. Oreoları alın ve büyük küçük isteğinize göre kırarak karışımınıza ekleyin.

Geldik en zor kısma. Brownie yapmanın en zor aşaması pişirmektir. Eğer fazla pişerse içindeki o yumuşak/ıslak kıvamı tutturamayız bu yüzden fazla pişirmektense az pişirmeyi göze alın. Ben şimdiye kadar 27-28 dakika arasında hiç yanılmadım. 

Fırın aşaması bittikten sonra dışarıya çıkarın, sakın fırında soğumasını beklemeyin. Aksi taktirde sıcak olan fırın, kapatsanız bile keki pişirmeye devam edecek. Balkona koyun, cama koyun yeterki dışarda olsun ve hazırız! Brownie`yi tepsiden pişirme kağıdı ile zarar görmeden çıkartabilir soğuduğunda dilimleyebilirsiniz.

Ekmeksiz ve açık havada en sevdiğiniz arkadaşınızla yiyin. Afiyet olsun!

furkan akbayrak ekmeksiz yiyin brownie oreo

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI