Ana SayfaYazarlarYanlış zaman, yanlış meyve. Kış güneşi

Yanlış zaman, yanlış meyve. Kış güneşi

Okumaya başlamadan linke tıklamakta fayda var.

Aralık başladı, hasta olana dek farkında değildim. Eğer siz de benim gibi birisiyseniz, güneş tepedeyken hava soğuk olsa bile ince giyinenlerdensiniz demektir. Daha 2 gün önce çok güzel yazlık böğürtlen rengi bir bez ayakkabı aldım. Hasta olmamda katkısı büyüktür diyebilirim. Tabi güneş sadece ince giyinmenizi etkilemiyor. Hala yaz gibi hissedince taze sebzeler hafif öğünler ve yaz aşkı istiyor gönül.

Bu meyvelerden biri de son dönemde hastası olduğum ve ayakkabılarımın rengini aldığı böğürtlen. Mevsim kış, böğürtlen yok, en sevdiğim Türkçe şarkı Tarkan’ın Kış Güneşi ve evde hasta yatıyorum. Bence her şey birbiriyle harika bir uyum içersinde. Nasıl mı?

İlla böğürtlen mi yemek istiyorum? -Evet. Böğürtlen rengi ayakkabılarımla dışarda gezmek istiyor muyum? -Evet. Ama hastayım ve önce iyileşmem mi gerekiyor? -Evet. O halde neden önce kendime güzel bir böğürtlen çorbası yapıp adını Kış Güneşi koymuyorum? Bence hiçbir engelim yok. Sadece kış vakti böğürtlen bulmak için biraz kesenin ağzını açmak gerekiyor. Böğürtlenin çorbası olur mu demeyin, tarifi uyguladıktan sonra hem tadına hem de adını az önce uydurduğumuz Kış Güneşi’nin kendine has görüntüsüne bayılacaksınız! Ve evet hem ismi görübtüsüyle uysun hem de tasarımcı ruhum sağolsun çorbanın üzerinde gerçekten güneş açacak.

Kış Güneşi, aka Yoğurt Soslu Ilık Böğürtlen Çorbası

Malzemeler:
500 gram böğürtlen
1 limon
Güneş deseni için süzme yoğurt
1 Çubuk tarçın

Böğürtlenleri yıkayıp miksere alın. Yapım süresince mutfağınız çok güzel kokacak. Böğürtlenleri tamamen parçalanana kadar mikserde tutun. Püre kıvamına doğru geldiğinde içersine 1 bardak soğuk su ve 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyerek biraz daha karıştırın.

Çorbayı yapacağınız tencereye 2 bardak su koyup kaynatmaya başlayın. Suyunuz kaynadığında mikserdeki karışımınızı ekleyin ve kaynamaya başlayınca altını kapatın. 

Kış Güneşi en güzel ılık olur, bu yüzden birkaç dakika soğumasını bekleyelim. Bu bekleyişte tencerede yalnız sıkılmaması için 1 çubuk tarçını içine atalım. Ama dikkat, karıştırmayın! Servis etmeden önce onu almalıyız.

Çorbayı tabağa aldıktan sonra eğer tadını daha yoğun hale getirmek isterseniz 1 tatlı kaşığı böğürtlen reçeli ekleyebilirsiniz. 

Ve geldik en güzel kısmına, çorbamızın üzerinde güneş açtıralım. Yapacağımız şey çok güzel, tatlı kaşığı ile süzme yoğurdu alın ve tabağın tam ortasına bırakın. Merak etmeyin yoğurt dağılmayacak. Sonra tekrar tekrar kaşığınıza yoğurt alıp güneşin çizgilerini ekleyin. Tasarımı size kalmış…

Ekmeksiz yiyin ve afiyet olsun.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI