Ana SayfaYazarlarYou got cookies So share it maybe!

You got cookies So share it maybe!

Carly Rae Jepsen hanım kızımızın "Call me maybe" isimli bir şarkısı var. Çocukluk kahramanım Susam Sokağı`ndan Kurabiye Canavarı şarkıyı çok beğenmiş olacak ki kendisi çok daha güzel bir yorum yapmış. Yazının devamına geçmeden önce klibi izleyelim, şarkıyı dinleyelim ve pazara güzel bir başlangıç yapalım!

;

Kasım`ın son haftasına başlamak üzereyiz, geçen sene bu zamanlarda kar yağıyordu sanırım. Belki kar yağmıyordu ama kesinlikle böyle günlük güneşlik değildi. Bazen güzel hava bile pazar gününü sevmenize engel olabilir. Yarın itibariyle, hemen hemen hepimiz 5 gün boyunca uf puf deyip çalışmaya başlamak zorundayız. O yüzden hadi bu yalnız günü güzel geçirelim, hatta o kadar güzel olsun ki yarın biraz ofise bile kalsın. Bugün sevgiyle yoğurulmuş harika kurabiyeler yapalım. Hadi biraz hareketttt!

İlk iş, miskinliği bırakıp, televizyonu kapayın.

En sevdiğiniz müzikleri açın. Benim seçimim The Boat That Rocked soundtrackleri olacak.

Yakındaki kurabiye canavarlarına 45 dakika sonra taze kurabiye olacağını haber verin ve alışverişe çıkın. Masaya çiçek (bence 1 ay çiçeği bile yeterli) ve bol bol süt alın. 

Lütfen evinizde bir fırın olsun yoksa bugün kurabiyeleri pastanede yemek zorunda kalabilirsiniz. Gelecek kurabiye canavarı sayısına göre içecek birşeyler de ayarlayın. Filtre kahve, espresso ya da benim gibi sadece süt… Meyve suyu alayım demeyin, kurabiye meyve suyu ile yenmez! Bu da benden bir tavsiye olarak aklınızın bir kenarında kalsın.

 

Çok sevimli parça çikolatalı kurabiye, 

Malzemeler:

250-300 gram / 1 su bardağı un

250-300 gram / 1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

ve en önemlisi çikolata. Hazır damla çikolata tadını oldum olası sevemedim. Bu yüzden benim tavsiyem, istediğiniz marka çikolatadan alın ve bıçakla küçük parçalara ayırın.

Hazırlanışı:

Herkes hamur yapmayı biliyor değil mi? Bilmeyenler üzülmesin, çok basit ve eğlenceli bir hamur yapacağız.

Güzelce derin bir kaba, benim tercihim şu büyük metal olanlardan malzemelerimizi davet ediyoruz. Önce un kardeş gelsin, sonra şeker ve yumurtalar. Karışımı şöyle 1 tur çevirelim.

Sonra ağır abilerden biri olan tereyağını, hep güzel olan vanilyayı ve egosu yüksek kabartma tozunu da karışımımıza ekleyip yoğurmaya başlayalım.

Ne kadar yoğuracağız? Bu inatçı arkadaşlar hep bir arada uyumlu yaşamaya başlayıp elimize yapışmaktan vazgeçene kadar.

Bu esnada fırınımızı da açalım ve 180 derecede hafiif hafif ısınmaya başlasın. 

Kurabiyeleri isterseniz özel bir şekle sokabilirsiniz. Ben hamuru elimle alıp yamuk yumuk tepsiye koyma taraftarıyım. Tabii tepsiye koyarken üzerine kestiğimiz çikolatalardan eklemeyi unutmayalım.

Bence kritik noktalardan biri de bu sevimli arkadaşların piştikten sonraki kıvamı olacaktır. Eğer Subway usülü hafif yumuşak kurabiye istiyorsak 8-10 dakika, biraz daha sert, klasik kurabiye kıvamda olsun istiyorsak 12-14 dakika pişirebiliriz. 

Afiyet olsun, mutlu pazarlar ve tabii ki ekmeksiz yiyin!

Kurabiye canavarı örnek 1: ben.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI