Ana SayfaYazarlarDoğru Plastik Cerrahı Seçerken, Seçildiğinizi de Unutmayın..

Doğru Plastik Cerrahı Seçerken, Seçildiğinizi de Unutmayın..

Estetik ve plastik cerrahi operasyonları her biri kendi içinde zorlukları olan ve belli bir tecrübeyi gerektiren önemli ameliyatlardır. Yaptırmak istediğiniz estetik müdahale öncesi  doktorunuzu ve ameliyatın yapılacağı hastaneyi de özenle araştırıp, seçmelisiniz. Söz konusu burun, göğüs büyütme veya vücut estetiği olduğunda plastik cerrah süzgecini iyice eleyip doğru doktor seçimi yapmalısınız. Burun estetiği operasyonları kişinin yüzünde kimi zaman küçük ama genelde büyük farklar yaratacak ameliyatlardır. Doktorunuzun alanında uzman olması ve tecrübeye sahip olması küçük çaplı operasyonların bile kişi hayatında olumlu ve uzun soluklu sonuçların çıkmasını sağlar. Ancak doktorunuzu seçtiğiniz gibi doktorunuz tarafından da seçildiğinizi unutmayın.

Burun estetiği için bir cerrahta aranması gerekenler

Doktorunuzun herşeyden önce geçerliliği olan bir üniversite diplomasına ve uzmanlık belgesine sahip olması gerekir.

·      Burun estetiği yani Rhinoplasti” ameliyatı olmaya karar verdiğiniz doktorunuzun öncelikli olarak burun yapısı ve fonksiyonu hakkında geniş bilgiye sahip olmalıdır.

·      Burunla ilgili tüm hastalıkları ve  bunların tedavilerini bilmeli ve yapabilmelidir. Sadece estetik burun ameliyatları hakkında değil, burun ile ilgili diğer cerrahi olan ya da olmayan girişimleri de yakından takip etmelidir.

·      Cerrahi olan ya da olmayan operasyonlarda kullanılan son teknolojiye de hakim olmalıdır.

·      Doktorunuz estetik burun operasyonu yaparken aynı seansta nefes alma veya verme problemini de tedavi edebilmelidir.

·      Estetik burun cerrahisi doktorunuz ister kulak burun boğaz ister plastik cerrah uzmanı olsun burun ile ilgili çok çeşitli ve fazla sayıda ameliyat yapmış olmalıdır.

·      Estetik burun operasyonları adı üstünde estetik kaygıları içinde barındırdığından, plastik cerrahınızın estetik yargılarının gelişmiş olması ve bunun sizin ameliyatınıza yansımasında yardımcı olacağı yadsınamaz bir gerçektir.

Plastik Cerrah hastasını nasıl seçer?

       Öncelikle gelen hastanın ne istediğini bilmesi ve bunu dile getirebilmesi kişide aradığımız ilk özelliktir bizim için.

       Obsesif kişilik sergileyenler koltuğun diğer tarafından bakılınca hemen farkedilir. Bu yüzden doktorunuza takıntılı bir şekilde, elinizde fotoğraflarla gitmeyin.

       Fotoğraflar örnek temsil edebilir, zevkinizi yansıtmanızda yardımcı olabilir. Ancak “Şu ünlünün burnunu istiyorum” demek ya da yüzünüze hiç yakışmayacak bir burun istemek ve bunu diretmek bizim için sağlıklı hasta seçimi değil maalesef.

       Sevgiliniz beğenmiyor diye estetik yaptırmayı düşünmeyin. Seçimin ve kararın tamamen size ait olması gerekiyor. Başkalarının aklınıza girmesine izin vermeyin.

–        Hiç soru sormayan ve merak etmeyen kişiler de bizim için öncelikli hastalar değildir. Doktorunuza merak ettiğiniz kimi zaman utansanız bile en küçük detayı sorabileceğinizi unutmayın.

  

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

www.guncelozturk.com

Güzellik önerileri için twitter: @BurunSanati

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI