Ana SayfaYazarlarDudak Dolgusu Konusundaki Önyargılarınızı Bir Kenara Bırakın

Dudak Dolgusu Konusundaki Önyargılarınızı Bir Kenara Bırakın

 

Dudaklar insanlık tarihinin başından beri en önem verilen bölgelerimizden biri olmuştur. Dolgun dudaklar her daim hem kadınların hem de erkeklerin favorisi olmuştur. Kadınların favori makyaj malzemelerinden biri olan ruj, ünlü tarihi kişiliklerden biri Kleopatra tarafından bulunmuştur. Yani o zamanlardan beri dudakları ön plana çıkarmak istenmektedir.

Bugün ise dudakları dolgun, belirgin ve kırmızı göstermek için rujlar ve çeşitli makyaj hileleri uygulanabiliyor. Çünkü estetik cerrahi, dudaklarını daha belirgin bir şekilde ön plana çıkarmak isteyen herkes için oldukça etkili bir çözüm üretti: Dudak dolgusu.

Estetik cerrahideki büyük ya da küçük her operasyon hakkında kişilerin kafasında bir ön yargı bulunur. Dudak dolgusu da oldukça kolay bir girişim olmasına rağmen bu konudaki ön yargılar birçok kişinin bu estetik operasyonu daha bilgi almadan es geçmesine neden oluyor. Peki bu konudaki ön yargılar neler?

Dudak dolgusunun sadece kadınlar tarafından yaptırılabileceği muhtemelen bu konudaki en büyük ön yargılardan biridir. Dudak dolgunluğu sadece kadınlar tarafından arzulanan bir şey değildir, dolayısıyla bu operasyon hem kadınlara hem erkeklere hitap etmekte ve kadınlar arasında daha popüler olsa da erkeklerin de bu konuda hiç de geri planda kalmadığını belirtmek gerek.

Birçok kişi dudak dolgusunun dudak şeklini değiştiremeyeceğini düşünüyor. Bu nedenle dudaklarının şeklinden memnun olmayan kişiler dudak dolgusunu kendileri için bir çözüm olarak göremiyor. Ancak usta ellerde yapılan bir dudak dolgusu dudaklarda memnun olunmayan deformasyonları, şekil bozuklukları düzeltebilir.

Dudak dolgusu hakkındaki ön yargılardan bir diğeri de dolgunun sadece üst dudağa yapıldığı. Birçok kişinin üst dudağı alt dudağına göre daha ince olur, bu nedenle genelde üst dudakta dolgu işlemine ihtiyaç duyulur. Ancak bu üst dudağın iyice şişirilip, alt dudağı bölgede bırakması anlamına gelmemektedir. Alt dudak ve üst dudak arasındaki oran korunarak, hangi dudak dolguya ihtiyaç duyuyorsa o dudağa dolgu işlemi yapılır ve oranın korunması için diğer dudağa da yeterli miktarda dolgu yapılarak tek taraflı değil, çift taraflı bir işlem gerçekleştirilir.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

instagram takip: guncelozturk

facebook: guncelestetik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI