Ana SayfaYazarlarHello İstanbul!

Hello İstanbul!

Japon Modacı Kansai Yamamoto: "Hello İstanbul!"

 

Türkiye ve Japonya’nın düzenli diplomatik ilişkiler kurmasının 90. yıldönümü kutlamaları kapsamında,  dünyaca ünlü Japon moda tasarımcısı Kansai Yamamoto, Esma Sultan Yalısı’nda “Hello İstanbul” adı altında büyük bir gösteri gerçekleştirdi. Türk-Japon ilişkilerinin 90. yıldönümü onuruna Türkiye`de ilk kez gerçekleştirilen moda şovu, Japon ve Türk kültürünün ortak yönlerinden ve geleneksel giysileri olan kimono ve kaftan benzerliğinden esinlenilerek kurgulandı. 1992’den bu yana dünyanın büyük kentlerinde yüzbinlerin katılımıyla gerçekleştirdiği şovlarla bilinen Yamamoto, Türkiye-Japonya ilişkilerinin 90. yıldönümü kutlamalarına özel hazırladığı İstanbul şovuyla da belleklerde güçlü bir dostluk izi bıraktı. Türkiye ve Japonya işbirliğiyle gerçekleştirilen, Çalık Holding’in de katkıda bulunduğu etkinlikte, özgün bir koreografi ile moda gösterisi yapıldı. İstanbul’da Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşen organizasyona iki ülkeden çok sayıda davetli katıldı.

 

Saygı ve barış için “Karınca Yürüyüşü”

 

Gösteride Japon milli giysisi kimono giyimli sahne sanatçıları, saygı, barış ve huzuru simgeleyen bir “karınca yürüyüşü” de gerçekleştirdiler. Gösterinin bu bölümü de iki ülke halkının birbirine beslediği saygı ve sevgiyi temsil etti.

 

Kansai Yamamoto: Kimono ve kaftan arasındaki benzerliği keşfettim!

 

Türk halkının Japonya’ya duyduğu sevgiyi çok iyi bildiğini, bu moda gösterisinin Türkiye insanları üzerinde güçlü bir etki bıraktığına inandığını belirten Kansai Yamamoto, “Hello İstanbul Projesi” ile ilgili şunları söyledi:

“İki kültür arasında benzerlikler olduğunu keşfettim. Örneğin, Türkiye ve Japonya’nın deniz kıyılarında çok fazla balıkçılık yapılır ve tüketilir. Japonların Kimono ve Türklerin ise Kaftan gibi birbiriyle benzerlik gösteren, boyutlu dikiş yöntemleri olan yöresel kıyafetleri vardır. Bunun gibi birçok örnek gösterilebilir. 2014 yılı, Türkiye – Japonya diplomatik ilişkilerinin 90.yıldönümüdür. Bu harika fırsatı değerlendirerek, Japon geleneksel denizci bayraklarıyla Asya ve Avrupa’yı bağlayan vapurları süsleyip Japonya ve Türkiye’nin ‘Friend-Ship’ yani dostluk simgesini yaratmak ve kostüm defilesinde müzik ve tekstil ile modern Japon kültürünü hissettirmek istedim.Bu projeyi Türkiye ve Japonya’nın dostluğuna adıyorum.”

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI