Ana SayfaYazarlarTrend Alarmı: Spor Şıklık Her Yerde!

Trend Alarmı: Spor Şıklık Her Yerde!

Trend Alarmı: Spor Şıklık Her Yerde!

Son dönemde yaşamız tarzımı hem yeme – içme olarak hem de giyim olarak değişime uğradı. Belki de yaşadığımız koşuşturmalı hayat içerisinde kendimizin farkına vardık. Kendimizi dinlemeye başladık. Önce detoks ürünleri hayatımıza girdi. Sonrasında ise sosyal medyada sıklıkla karşılaştığımız pilates ve yoga derslerinden kareler. Önceden geceleri dışarı çıkarken rahatsız da olsa giydiğimiz kıyafetler, ayakkabılar çoktan rafa kalktı bile. Şimdi ofiste de gece de şıklığımızdan önce rahatlığımız ön planda. Bu tarz alışkanlıkların yayılması, kendimize yönelmemiz çok keyifli. Konuştuğumuz konular da çokça buna kaydı. Biz bu değişimi yaşarken Müge Yegül ve Burcu Aydın`da bu değişimi yaşayan iki girişimci genç kadın. Bu sektördeki eksiklikleri fark ederek stilefit.com`u açmaya karar vermişler. Çok da iyi yapmışlar. İkisi de yogayı çok seviyor. Spor sıklığa önem veriyorlar. Bu şıklığı herkes yaşasın diye de Hollywood yıldızlarının tercih ettiği pek çok markayı Türkiye`ye getirmişler. Kendi hikayelerini biraz da onlardan dinlemek için kısa bir röportaj yaptık. Umarım siz de beğenirsiniz.

Stilefit.com nasıl ortaya çıktı?

Modern şehir yaşamındaki kadınlar, günlük yaşamlarını kolaylaştıracak daha fonksiyonel seçimlere ve daha rahat bir giyim tarzına yöneliyor. Daha önce sadece spor yaparken giydikleri taytları, spor sütyenlerini ve tişörtleri, şık günlük parçalarla kombinleyerek gündüz veya gece, mekan fark etmeksizin kullanmaya başladılar. Böylelikle “sportif şıklık” trendi ortaya çıktı. Bu trend hızla büyüyerek modaya yön vermeye devam ederken, Stilefit.com bu akımın Türkiye’deki temsilcisi olmak üzere doğdu. Biz de özel hayatlarında aktif olarak spor yapan kişiler olduğumuz için bu alanda bir açık olduğunu hissederek bu işe girdik.

Aktif yaşam trendini Türkiye`ye taşıma fikri nasıl oluştu? Türkiye`de aktif yaşamı değerlendirir misiniz?


Türkiye`de belirli global markaların dışında spesifik olarak aktif yaşam ürünlerine ulaşmak mümkün değil. Biz de yıllarca koşudan crossfite çok farklı spor dalları ile ilgilendik ve şu anda yoğun bir şekilde yoga yapıyoruz . Global markaların dışında kendimiz için de sürekli yurt dışından alışveriş yapmak durumunda kalıyorduk. Çünkü gerçekten sadece fitness, yoga ya da pilatese özel aksesuar veya kıyafetler bulunamadığı gibi var olan kıyafetler de tasarım açısından beklentilerimizi tam anlamıyla karşılamıyordu. Yurt dışında çoktan başlayan bu akım yavaş yavaş sağlıklı beslenme alışkanlıkları ile bize de sıçramaya başladı. Önümüzdeki dönemde daha da hızlanacağını düşünüyoruz. Satışını yaptığımız marka ve ürünlerin aslında bizi en çok heyecanlandıran kısmı spordan geceye devam edebileceğiniz özellikte koleksiyonların olması. Yani hem sağlıklı olabilirsiniz hem de modayı takip edip gününüzü bölmeden aynı şıklıkla geceye devam edebilirsiniz.


Aktif yaşamı takip eden kişiler olarak sizin sporla aranız nasıl? Bir gününüz nasıl geçer kısaca anlatır mısınız?


MY: Spor benim için olmazsa olmaz. Genellikle farklı spor dallarını denemeyi seviyorum. Bir dönem tenis oynadım, geçtiğimiz sene yarı maraton koştum. Yoga ise hayatımda hep vardı ve olmaya da devam edecek. Bu aralar yogaya ilave olarak her sabah 30 dakika yoğun kardiyo ya da ağırlık antrenmanı yapıyorum.
BA: Üniversitedeyken snowboard takımındaydım ve antremanları sayesinde koşmaya başladım. Aletli pilates derslerini düzenli fitness ve birebir Kickboks ile crossfit dersleri takip etti. Son iki senedir yoga hayatımın temel unsurlarından biri oldu ve Stilefit markasının doğuşunda da çok önemli bir yeri olduğunu söyleyebilirim.   


Sizin stilinizi incelemek istesek bize nasıl tüyolar verirsiniz?


BA: Ben hep spor şık giyinmekten hoşlanan biriydim ve 8 yıl Nike’ta çalışınca gardırobumdaki jean, sneaker ve sweatshirt yoğunluğu oldukça artmıştı. Girişimci olduktan sonra ise ciddi bir sadeleşmeye giderek jean ekseninde dönen bir giyim tarzı benimsedim diyebilirim. Yogada ise en favori tercihlerim sırtı çapraz askılı renkli spor sütyenlerim…  
MY: Ben çok rahatına düşkün biri olduğum için tarzım da buna uygun. Günlük hayatımda genellikle spor bir ayakkabı veya bot ile jean ya da desenli taytları salaş tişört ve kazaklarla kombinlemeyi seviyorum. Yaz aylarında ise renkli askılı spor sütyenlerimi sırtı açık tişörtlerle giymeye bayılıyorum.


Sitenizde birbirinden farklı markalar yer alıyor kısaca bahsedebilir misiniz?


Dünyada bu alanda en iyi tasarımları yapan ve teknolojileri uygulayan markaları bulup Stilefit.com’da satışa sunuyoruz. Aktif yaşam temsilcisi Avustralyalı Lorna Jane Clarkson’un lüks spor giyim markası Lorna Jane, tasarımcı Ilana Kugel’in Los Angeles’ta hayat verdiği Koral Activewear, yine Avustralya’nın efsanevi Bondi Plajı’nda Noah Ries ve eşi tarafından yaratılan Vie Active, “kadınlar için kadınlar tarafından” misyonuyla koleksiyonlar tasarlayan Running Bare, doğa dostu taytlarıyla Yoga Journal’ın favori markalarından OmShanti Clothing ve kadınların içindeki yaşam gücünü açığa çıkarma vizyonuyla kaliteli ve sıra dışı tasarımlar yapan Vimmia Türkiye’de ilk defa satışa sunulan markalarımızdan bazıları. Stilefit.com’da satışını yaptığımız markalara son olarak Varley, Zara Terez, Lole Women ve Herschel’i ekledik ve her geçen gün yeni markalarla büyümeye devam ediyoruz.  


Çok hızlı bir hayat yaşıyoruz bu sebeple zaman kaybetmeden güne devam etmemiz çok önemli hale geldi. Sizin markalarınızdan sabahtan geceye kombin yapmak istesek, bize tavsiyeleriniz neler olurdu?


Kesinlikle Koral Activewear ve Vimmia bunun için çok uygun iki marka. Parlak veya tül detaylı taytlarınızın altına giyeceğiniz bir topuklu ayakkabı ile gecenin yıldızı siz olabilirsiniz.
Hollywood yıldızlarının aktif yaşam ile ilgisi de arttıkça trend daha da yaygınlaşır bir hale geldi. Stilefit.com`da Hollywood yıldızlarında da görebileceğimiz tasarımlar var mı?
Jessica Alba Lorna Jane, Alessandra Ambrosio ve Jennifer Garner Koral Activewear, Naomi Watts Vie Active, Khloe Kardashian ve Nina Agdal ise Vimmia markalarını tercih eden ünlüler arasında yer alıyor.


INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI