Ana SayfaYazarlarBedavanın Cazibesi

Bedavanın Cazibesi

Her yanımız her tarafımız oyun oldu, sabah kalkınca oyun akşam yatmadan oyun. Peki nedir bu oyun çılgınlığı? Eskiden bilgisayar oyunu dediğinde yüzlerini buruşturup oyun çocuk işidir diyen pek çok insan nasıl birer müptela haline geldi? İnsanlar çılgınlar gibi web tabanlı veya applikasyon tabanlı oyunlara saatlerini harcıyorlar. Kimi evinde can sıkıntısından, kimi ofiste, kimi metroda, kimi sen onunla konuşurken elinden oyunu düşürmüyor.
Aslında bu oyun çılgınlığının ortaya çıkması çok normal çünkü akıllı telefonlar hayatımızın ayrılmaz birer parçası oldu bunun yanı sıra internet ucuz ve 3G denen teknoloji internetin erişilme kabiliyetini inanılmaz derecede artırdı. Hal böyle olunca insanlar nerede olduğuna aldırmaksızın oyun oynuyorlar.
Bir diğer faktörde facebook, itunes ve android platformlarında erişilebilen oyunların büyük çoğunluğunun bedava olması. İnsanlarda bağımlılık derecesinde oynama isteği uyandıran pek çok oyun en başta bedava sunuluyor tüketiciye. Ama acaba para harcamadan kendini bu tarz oyunlardan sıyırabilen var mıdır? Çok az olduğunu düşünüyorum, ki rakamlarda beni doğrular nitelikte.
Candy Crush Saga’da bedava bir oyun, piyasadaki en popüler oyunların başında geliyor ve oyunun günlük geliri ThinkGaming sitesine göre yaklaşık 1 milyon dolar, dikkatinizi çekerim bu günlük gelir. İkinci sırada Clash of Clans var ki bir dönem bende bağımlılık derecesinde oynuyordum. Clash of Clans’da bedava olarak sunuluyor ama daha sonra oyun içi satın almalar yapabiliyorsunuz. İtiraf ediyorum ki en azından 50 TL’lik oyun için satın alma yapmışımdır, bir süre sonra da sıkılıp sildim oyunu.
İnanılmaz rakamlar havalarda uçuşuyor ve bu firmalar mikro işlem denilen bu oyun için satın almalarla dudak uçuklatan gelirler elde ediyorlar.
Candy Crush oyunun yapımcısı King firması hisse senetlerini Amerika’da 2014 yılı içerisinde halka arz etmeyi planlıyor ve şimdi sıkı durun şirketin değeri yaklaşık 5 milyar dolar olarak hesaplanıyormuş. Fenomen ama bir o kadar da basit bir bilgisayar oyunu yaparak milyar dolarlar kazanmak. Emeğe ve fikre saygım sonsuz, ama kapitalizmin de bir sınırı olmalı. Düşünsenize 5 milyar dolarla dünya için, insanlık için neler yapılabilir neler…

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI