Ana SayfaYazarlarGoogle Glass

Google Glass

Geleceğimize şekil verecek ürünlerden birisi Google Glass olacak mı?

Duymayan kaldı mı bilmiyorum ama teknoloji devi Google bünyesinde geliştirdiği pek çok yenilikten sonra son 3 yıldır Google Glass (kısaca GG diyelim) adını verdiği yeni tekno oyuncağı üzerinde harıl harıl çalışıyor.

Fütüristik bir gözlük olan GG üzerindeki ufak şeffaf ekranı, kamerası, işlemcisi ve mikrofonu sayesinde bir tabletin, akıllı telefonun veya bir kameranın yapabildiği tüm işlevleri yerine getirebiliyor. Android işletim sistemi ile çalışan GG, 50 gram ağırlığında, 1 GB Ram’e sahip ve 16 gbytelık bir hafıza ile gelecek. Üzerinde usb bağlantısı olan cihazın kendiliğinden internete bağlanması şu aşamada düşünülmüyor ancak bluetooth veya wi-fi aracılığı ile üzerinizdeki cep telefonunuzun veya tabletinizin internetinden yararlanabiliyor ki bence kendi internet bağlantısı olmaması ciddi bir eksiklik. GG’nin en önemli bir başka özelliği sesli komut ile pek çok işlemi yapabilecek olması. Apple’ın SIRI teknolojisinin bir benzeri olan bu sesli komut sistemi ile sabah koşusu esnasında güzel bir anın resmini çekmek, veya dinlediğiniz bir şarkıyı Shazamm’da aramak için sadece sesli komut vermeniz yeterli olacak. Tabiki cep telefonunuz ile Bluetooth sayesinde entegre olup kulaklığı ile telefonunuzu cebinizden çıkarmanıza gerek kalmadan konuşmanıza imkan verecek.

Şu anda halen geliştirme safhasında olan GG, Google tarafından özellikle geliştirici olarak projede yer almak isteyen kişilere tedarik ediliyor ve daha piyasaya sürülmemiş durumda.

Fiyatının ne kadar olacağı da henüz net değil. Bana soracak olursanız kullanım alanları şu an aklımızın alamayacağı kadar sınırsız.

Şu an özellikle sağlık ve güvenlik sektörlerinde pek çok farklı projede kullanılmaya başlandığı biliniyor. Internette hakkında biraz araştırma yaptığınızda sizin içinizde de hemen bir tane edinme isteği uyandıracağını düşünüyorum.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI