Ana SayfaYazarlarContemporary Istanbul 2014

Contemporary Istanbul 2014

Her geçen yıl bünyesinde daha fazla yerli ve yabancı galeriye yer veren Contemporary Istanbul, 9. senesinde 23 ülkeden, 520 sanatçı, 108 çağdaş sanat galerisi ve 3000’i aşkın sanateseri ile beraber 75.000’den fazla ziyaretçiyi Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi’nde 13-16 Kasım tarihlerinde buluşturmaya hazırlanıyor. Yılın en önemli etkinliklerinden Contemporary Istanbul’a sayılı günler kaldı!

Fuar programı yine dop dolu!

CI 2014 bu sene üç farklı küratöryal sergi ile sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Bunlardan ilki, Dr. Michael I. Jacobs’ın düzenlediği ve 18 Çinli çağdaş sanatçının eserlerinden oluşan ‘Now You See’ isimli karma sergi.

Bir diğeri, geçtiğimiz haziran ayı itibari ile CI Program Direktörü olan Dr. Marcus Graf küratörlüğünde gerçekleşecek olan CI90 Minutes Show. Bu kapsamda her 90 dakikada bir, bir sanatçının solo şovunun kurulup, sunulup, tartışılıp, kaydedilip, başka bir sanatçının kurulumu için tekrar boş bir alan bırakılarak oluşturulan bir mekan-sergisi düzenlenecek.

Son olarak, Hasan Bülten Kahraman’ın küratörlüğünü üstlendiği ve Nuri Bilge Ceylan fotoğraflarından oluşan “Türkiye ve O: 100.Yıl ve Nuri Bilge Ceylan” isimli bir de fotoğraf sergisi yer alacak.

Plugin Istanbul Yeni Medya Bölümü

Geçtiğimiz yıl ilk defa uygulanan ve çok büyük bir başarıya ulaşan Plug-in Istanbul Yeni Medya Bölümü ‘nde bu sene videonun yanısıra, ses ve ışık enstalasyonları, etkileşimli ve jeneratif sanat işleri, iç mekan mapping projeleri, robotik tasarımları da yer alacak. Galerie AKINCI, DAM GALLERY, URAStudio, Yellow Peril Gallery, Sedition, Kasa Galeri, Galeri MCRD, Musion Eyeliner, NOHlab, videobrasil, MOCC, Perte de Signal, Space Invaders, Zimoun Studios, Simon Heijdens, Epitome, Ouchhh, Kurye video ve Wiz  Plugin’in bu seneki katılımcıları arasında..

CI Editions

Fuarın bu seneki en büyük yeniliği ise CI Editions bölümü. Sanat edisyonlarının, çoklu sanatların farklı formatlarının, kavramsal boyutlarının sunulduğu, tartışıldığı ve paylaşıldığı yeni girişim ve inisiyatifi ‘CI Editions’ projesi ile sanatçıların fuar için ürettiği sınırlı sayıda basılan özel işler satışa sunulacak.

CI Dialogues

CI Dialogues konfersans programının bu seneki teması “The Other Art. Alternatives. Choices. Options. Fuar alanında gerçekleşecek konferansta “Koleksiyonerliğin Geleceği”, “Çağdaş Sanatın Bugünü ve Yarını‘’, “Ses Sanatı” ve “Yarının Fuarı” gibi konular tartışılacak. Konfersan katılımcıları arasında Sotheby’s International Yönetim Kurulu Başkanı Robin Woodhead, Christie Hong Kong Çağdaş Sanat Müzayede Müdürü Lauré Raibut, Artnet Kıdemli Başkan Yardımcısı Roxanna Zarnegar, Loop Sanat Fuar Direktörü Emilio Alvatre gibi ismler yer alacak.

Bu dolu dolu programı kaçırmamak için mutlaka bir fırsat yaratıp 13 – 16 Kasım arihleri arasında fuarı ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Gitmişken bir de CI Editions bölümüne uğramayı ihmal etmeyin derim : )

Katılımcı listesisi ve daha detaylı bilgi için www.contemporaryistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI