Ana SayfaYazarlarRana Begüm Kişisel Sergisi`yle Eylül`de İstanbul`da!

Rana Begüm Kişisel Sergisi`yle Eylül`de İstanbul`da!

Eylül ayının gelmesiyle birlikte Istanbul sanat piyasası yavaş yavaş canlamaya başladı. Uzun yaz dönemi sonrasında birçok galeri yeni sezona iddiali sergilerle hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Bunlardan biri de 16 Eylül – 18 Ekim 2014 tarihleri arasında Bangladeş asıllı sanatçı Rana Begüm’ün sergisine ev sahipliği yapacak olan Galeri Mana.

Sanat eğitimini Londra’da Chelsea College of Art and Design ve Slade School of Fine Arts’ta tamamlayan Rana Begüm’ün eserleri bugüne kadar Londra, Berlin, Köln, Bangladeş, Dubai gibi birçok farklı sanat başkentinde sergilenmiş. Esin kaynağını minimalizmden ve op-art’tan (optik resim) alan Rana Begüm’ün işlerinin çıkış noktasını renklerin, biçimlerin ve hareketin soyut bir şekilde çarpıştığı cağdaş kentsel manzara oluşturuyor. Kentsel çevrenin canlı kolajindan esinlenip onu bir ceşit arındırma ve filtrelemeden geçirdikten sonra kristal, basit, saf ve sert kenarlı resim ve heykellere donüştürüyor.

Begüm’ün Istanbul’da düzenlenecek bu ilk kişisel sergisinde ışık, biçim ve hareket ilişkisini irdeleyen eserler yer aliyor. Canlı renklerle kaplı metal heykellerinin yanı sıra sanatcinin üç boyutlu mekan algısını katlama ve bükme gibi tekniklerle araştırdığı, el örgüsü sepetlerden oluşan bir yerleştirme de yer alacak.

Begüm’ün eserlerinin bir başka ilginç tarafı ise eserler ile izleyici arasında harekete dayalı bir interaktivite kuruluyor olması. Sergi bu özelliği ile izleyiciye entersan bir deneyim vadediyor. Bangladeş Dhaka Art Summit 2014’ün küratörlü ve Mumbai Samdani Art Foundation’ın sanat direktörlüğünü yürütmekte olan Diana Campbell Betancourt eserlerin bu yönünü “[Begüm’ün] yapıtlarının dolaylı bir performatif boyutu var, izleyicinin katılımı ve hareketi yapıtın işlemesi için zorunlu, dolayısıyla izleyici yapıtın bir parçası haline geliyor. Begüm’ün yapıtının son derece güzel ve mucizevi denebilecek yönü, izleyicinin fiziksel olarak orada olmayan şeyleri görmesini sağlaması” olarak tanımlıyor.

Galeri Manâ Salı – Cumartesi 11:00 – 18:00 saatleri arası ziyaret edilebilir.

Kemankeş Mahallesi
Ali Paşa Değirmeni Sokak, no 16–18
Beyoğlu 34425, İstanbul, Türkiye

+90 212 243 66 66
info@galerimana.com

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI