Ana SayfaYazarlarMs. Dark Side

Ms. Dark Side

 İlkbahar / Yaz koleksiyonları akıllara kokteyl elbiselerini, canlı renkleri, uçuşan etekleri getiriyor olabilir fakat 2012 sezonu için Nicolas Ghesquiere`in arşivlerden getirdiği  şapka tasarımı sert bir rüzgar estirecek gibi görünüyor. Aslında bu şapka  tasarımı ilk önce 1967 yılında Cristobal Balenciaga’nın ellerinden bir duvak olarak çıktı.

Daha sonra Ghesquiere 2008 yılında bu ilginç tasarımı üzerinde hiç bir oynama yapmadan şapka gibi kullanarak Balenciaga defilesine taşıdı.  Geçen dört yılın ardından tasarımcı geçmişe son bir dönüş yaparak bu sefer  bu ikonik aksesuara kendi yorumuyla yeniden hayat verdi.

Balenciaga İlkbahar / Yaz 2012 defilesinde güneşlik olarak gördüğümüz şapkanın üzerine yapılan yorumlar da en az tasarımı kadar keskindi. Ya seversiniz ya nefret edersiniz arası yok. Pek çok kişi bu şapkayı “must have” parçalardan ilan edip hayranlıklarını dile getirirken kimiside 2012 İlkbahar / Yaz  sezonunun en gülünç aksesuarı ilan etti.

Balenciaga 2008

Peki ya sokaklar? Elbette Moda Haftalarına katılan pek çok isim bu ikonik şapkayı kullanmak konusunda hiç zaman kaybetmedi. Bu şapkayı kim kullanır peki ? Cevap çok basit, tabii ki de ilginç şapka koleksiyonuyla hafızalara yer eden Anna Dello Russo. Onun dışında, Fotoğrafçı – Blogger Hanelli Mustaparta’da aynı şapkayla Paris sokaklarında objektiflere takıldı.

Ghesquiere’in yeniden yorumladığı bu şapka için yapılan “ Darth Vader “ benzetmesi  ise esprili olduğu kadar yerinde bir gözlem gibi geliyor. Ne kadar eleştirilirse eleştirilsin bende bu tasarımı sevenlerle birlikte karanlık tarafa geçmiş bulunuyorum. Özellikle şapkanın içinde kullanılan renkli pullar benim çok hoşuma gitti. Siz ne dersiniz?

Hazır Darth Vader demişken 🙂

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI