Ana SayfaYazarlarPucca`nın Ardından

Pucca`nın Ardından

Zordur içindeki şavaşta gardını indirip kendinle yüzleşmek, zordur bulanık sudan kelimeleri çıkartmak, zordur kalbinden akan hisleri harfleri basa basa karşında görmek. Birimiz buna cesaret etti, birimiz yürekte saklı kalanları tek tek gün yüzüne çıkarttı. Pucca Selen’in elinde hayat buldu ve onun yaşadıkları aslında bizi bize anlattı. Ağlanacak halimize kahkahalarla güldük, bazende “ aman be “ dedik bırakıverdik göz yaşlarımızı. Sonra Selen bir adım daha attı, “işte ben” dedi. O, yani derindeki duygularını aktaran, gerçek anlamda “ Güzel Kadın”, yüzeyselliğin sığ kelimeleriyle karşı karşıya kaldı.

Çok mu umurunda? Pek sanmam. Neden olsun ki? Üç , beş kelimeyi zar zor bir araya getiren ve onuda içi boş cümlelerde heba edenler, duyguları, güzelliği kelimelerden taşan bir kadına ne kadar zarar verebilir?

 İnsanların acımasızlığı hayretlere düşüyor beni, oturduğu yerden bu kadar kurmaları ise o derece komik. Ne zaman bu kadar yüzeysel olduk ya da ne zaman bu kadar kıskanç? Eminim daha doğrusu umarım bu durum geçicidir. Kendinle dalga geçebilmek zordur, herkes yapamaz bunu çünkü işin aslı kendini sevmektir.

Aynadaki görüntünden öte seni sen olduğun için sevebilmek, aynanın ardındakileri görebilmek bir de bunlara gülüp geçebilmek cesaret ister, özgüven ister. Bunlar yoksa insanın içinde, kendi mutsuzluğunu yansıtır başkalarına söylenen kırıcı kelimeler.

Nedir ki “Güzel” olmak? Kime göre neye göre “güzel”dir…Kendini ifade edemeyen, gözlerinin ardındaki boşluğa baka baka doyamadığın, gülüşündeki anlamsızlığa kapılıp gittiğin, duvara asılı tablodan farksız olan kadın mıdır güzel olan?

Gerçek olan, yanında dakikaları saymak yerine saati unutup gittiğin, duygusuyla, tutkusuyla seni yerle bir eden kadın “ güzel”dir.

Pucca içinde durum böyle, başardı bir kere. Yazdı, anlattı, paylaştı ve aldı başını gitti. Şimdi önüne taş koyma, tökezlemesini bekleme ve utanmadan bundan keyif alma zamanı.  Onun yerine bir silkinsek artık , böyle yetenekler kolay kolay çıkmaz, gurur duymak varken tutup ayağından çekmek niye?

Pucca…yüreğiyle, gözleriyle, kelimeleriyle…her şeyiyle “ Güzel Kadın” asla pes etme J

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI