Ana SayfaYazarlarEstetik trendleri

Estetik trendleri

Günümüzde kadınların estetik bilinci üst düzeydedir. % 95 hasta daha güzel, daha bakımlı ancak kendi gibi olmak istemektedir. Ne tür tedavi uygulanacak olursa olsun doğal görünmek her şeyden daha önemlidir günümüz kadını için. Abartılı güzellik anlayışı terk edilmiştir. Pek çok kadın da medyada haber olan “estetik faciaların” dan dolayı aşırı temkinlidir. Abartılı kalkık kaşlar, çok kötü görünen fazla dolgun yanaklar, yaptıran kişi dışında kimsenin beğenmediği aşırı büyük dudaklar, yüz metreden anlaşılan yapma burunlar, mimiksiz yüzler nerede ise hiçbir kadın tarafından güzel bulunmamaktadır. Bu tarz istekler de yok denilecek kadar azdır. Hiç kimse anlamasın… Aman kimse fark etmesin… Biz doktorların da temel hedefi budur. Bu da ancak hasta doktor iş birliği ve uyumu sayesinde olur. Yanında rahat olmadığınız, sizi dinlemeyen, kendinizi gergin hissettiğiniz bir doktor ile istediğiniz sonuca ulaşmanız genellikle çok mümkün değildir. Başarılı, sizi mutlu eden ve abartılı olmayan estetik tedavinin sırrı, öncelikle doktor hasta iletişiminden geçer.

Teknoloji ön planda
Teknoloji akıl almaz bir hızla gelişip günlük hayatımızın her alanını inanılmaz bir şekilde etkilemektedir. Doğal olarak estetik cerrahinin ameliyatlı veya ameliyatsız tedavilerinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Hastalarımızın teknolojik tedavilere olan ilgisi en üst düzeydedir. Yurtdışında çok kısa süre önce tanıtımı yapılmış yeni cihazları bilen ve talep eden çok sayıda hasta vardır. Ancak unutulmaması gereken; mucizevi cihaz, krem ya da vitamin yoktur. “Olağanüstü” denilen tedavilerin bir çoğunun bir sene sonra adı bile geçmemektedir. Teknoloji yararlı, önemli, gerekli fakat mucizevi değildir.
En yeni tedavi
En yeni tedavi en az tecrübe edilen tedavidir. Birkaç kişide iyi sonuç vermesi her kişiye uygun olduğu anlamına gelmez. Güvenilir ve yenilikçi bir doktorun rehberliği her türlü tedaviden daha önemlidir.
En kısa sürede en mükemmel sonuç
Kadınlar kadar doktorların da en büyük arzusu budur. Tüm dünyada bu konuda yapılan araştırmaların sayısı inanılmazdır. Elde edilen başarılar sayesinde, her türlü tedavinin sonucu önceki yıllara göre daha tatmin edicidir. Ama daha önemli olan tedavinin güvenilirliğidir. Estetik cerrahi ile uğraşan plastik cerrahlar olarak, yeni, güvenilir ve iyi sonuç veren tedaviler için tüm dünya ile iletişim halindeyiz. Önceki dönemlere kıyasla, günümüzde estetik cerrahiye olan ilgi katlanarak artmaktadır. Günümüzde bilgiye kolay ulaşılıyor olması, bilgilenen kişilerin estetik uygulamaları arzu etmesi, beklenen yaşam sürelerinin uzaması, kadınların maddi özgürlüklerinin artması, kişilerin güzel, bakımlı, sağlıklı olma taleplerini doğurmaktadır. Bilgi düzeyi yükselmiş, yeniklerden haberdar kadınlar; doğal görünümlü, abartısız, ameliyatlı veya ameliyatsız tekniklerle güzelleşmeyi istemektedirler. Ancak en büyük zorluk, bize gelen kadınların bireysel farklılıkları göz ardı etmeleri ve her yöntemin herkeste aynı sonucu vereceğini düşünmeleridir. Günümüzde, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de; en iyi sonucu veren, en hızlı iyileşme süresi olan yöntemler talep edilmektedir. Bazı durumlarda, gelişen teknolojinin de yardımı ile bunu elde edebilsek de özellikle orta yüz bölgesinde ve boyunda gevşeme ve sarkmanın fazla olduğu olgularda daha kapsamlı cerrahi girişimlere ihtiyaç duyulmaktadır.
Trendler
1­. Mümkünse cerrahi olmasın. Son yıllarda cerrahi olmayan estetik girişimlere ilgi giderek artmaktadır.
2. ­Cerrahi olacaksa 2­3 günde iyileşecek küçük cerrahi girişimler.
  • ­Doğru planlanmış cerrahi askı yöntemleri ( Mucize vaat eden çeşitli yeni iplik kombinasyonları, kılçıklı iplikler v.s maalesef istenilen sonuçları elde edemediği gibi 3­5 ayda geri dönmektedir)­
  • Endoskopik girişimler.
  • Endoskopi kullanmadan küçük kesiklerle yapılan cerrahi girişimler.
3.­Yağ enjeksiyonları ya da kök hücreden zengin yağ enjeksiyonları: 21. Yüzyıl yağ enjeksiyonlarının altın çağıdır. Yüz ve yüz dışı bölgelerde; kişiye özgü plan iyi yapılır ve doğru teknik kullanılırsa, en önemlisi sarkıklığın fazla olmadığı bireylerde olağan üstü sonuçlar elde edilebilmektedir. Ancak “yanlış ve eksik cerrahi güzellik anlayışı” nedeniyle gerektiğinden fazla miktarlarda yağ enjeksiyonu yapılması güzel olmayan abartılı sonuçlara neden olabilmektedir. Bir de gevşekliğin ve sarkmanın fazla olduğu durumlarda yüz veya boyun germe yapılmadan sadece yağ enjeksiyonlarından medet umulması, çok kötü ya da yetersiz sonuçlar elde edilmesine neden olmaktadır.
  • Botoks: Son 20 yılda, belki de tüm dünyada en çok konuşulan ve uygulanan yöntemdir. Yanlış uygulamalar sebebiyle toplum tarafından, en itici yöntem olarak değerlendirilse de bunda Botoks’un bir suçu yoktur. Uygulamayı yapan kişilerin yetersiz teknikleri, bireylerin abartılı istekleri ya da tek bir botoks uygulaması ile birçok sorunun giderilmeye çalışılması çevremizdeki bu kötü örneklerin sebebidir. Ancak ülkemizde de başarılı uygulamalar sonucu, yakın çevresi hariç kimse ile botoks yaptırdığını paylaşmayan, çok sayıda kişi vardır. Botoks temel olarak göz çevresindeki kaz ayakları, kaş çatma çizgileri, alın çizgilerinin giderilmesi ve kaş kaldırmada kullanılmaktadır. Bu bölgelerin tedavisinde bir numaralı seçenektir. Ancak mimiklerin yok edildiği, gülüşün bozulduğu, abartılı kaş kaldırıldığı botoks uygulamalarının güzel olduğunu kimse söyleyemez. Kişisel olarak ben botoks yapmadan önce hastanın tüm mimiklerini ayna karşısında ele alıp hastanın gülme tarzını belirleyip, elde edebileceğimiz sonuçları gösterip sonrasında uygulamaya geçmekteyim. En büyük başarı hastanın bir hafta sonra geldiğinde ‘’çok güzel oldu ama kimse  anlamadı’’ demesidir. Botoksla göz çevresinin güzelleştirilmesinde başarısız olmamak için hastanın alt ve üst göz kapağında kırışıklar fazla ise (Kaz ayaklarında değil) özelikle alt göz kapağı derisinde deri yıpranmışsa botoks sonrası hasta kırışıklarının artığını söyleyebilir. Bunu önlemek için göz çevresi botoksu dikkatli uygulanmalıdır. Alt yüz bölgesinde ve boyunda da botoks yapılsa da buralarda daha çok tamamlayıcı yeri vardır. Genelde diğer tedavilerle kombine kullanılmaktadı
  • Dolgular:Dolgu kullanımı, tüm dünyada her geçen gün hızla artmaktadır. Pratik olması çok kısa sürede uygulanabilmesi, 1­2 günde geçen hafif şişlikler dışında problem çıkarmaması, ameliyatlara göre ekonomik olması ilginin ana sebebidir. Elimizde çok çeşitli, farkı problemlerin tedavisinde kullanabilecek değişik birçok dolgu vardır. Kullanılacak dolgunun güvenilir, onaylı, yan etkisi neredeyse olmayan, doğal, etkisi zamanla geçen bir dolgu olması hasta ve doktor için tercih sebebi olmalıdır. Kalıcı dolguların zamanla yüzde oluşturduğu deformasyonların korkutucu olduğu bilinmelidir. Kaliteli dolgu, doğru planlama, iyi bir teknik kullanımı, pek çok problemin tedavisinde çok kısa sürede çok iyi hatta çarpıcı sonuçlar elde edilmesine olanak tanır. Doğru hasta seçimi yapılırsa kişi kısa sürede gençleşir ve güzelleşir.
  • Lazerler, lazer dışı ışık sistemleri, radyofrekans, yoğunlaştırılmış USG cihazları: Gelişen teknoloji sayesinde yüzde farklı problemlerinin tedavisinde kullanılmak için çok sayıda cihaz vardır. Kullanımı giderek yaygınlaşmakta ve bilinçli uygulamalar da mutlu hasta sayısını arttırmaktadır.
A.­ Yüz cildinin hafif ve orta düzeyde gevşekliği, sarkıklığının tedavisinde; Titan, özel radyofrekans ve gelişmiş USG cihazları kullanılmaktadır. Bu tedaviler, cildin var olan kollajen kalitesini arttırdığı ve yeni kollajen sentezini tetiklediği için uygun seçilmiş hastalarda çok iyi sonuçlar vermektedir.
B. Kırışıklık tedavisinde; Klasik lazerler kullanılmaya devam edilse de ( CO2 , erbium yag ve benzerleri), fraksiyonel lazerlerle elde edilen sonuçların çok iyi olması ve iyileşme süresinin kısalığı tercih nedenidir. Hastanın günlük hayatına devam edebildiği, yakıcı olmayan, ancak 5­6 seans uygulama gerektirebilen Lazer genesis gibi lazerler giderek daha çok kullanılmaktadır.
C.­ Sivilce izlerinin tedavisinde; Farklı lazerler ve hafif­ orta peeling tedavileri ile giderek daha iyi sonuç alınabilmektedir.
D.­ Yüzdeki lekelerin tedavisi. Leke tedavisi sadece bir bilim değil sanat da olduğu için, tedavi seçenekleri hastadan hastaya değişebilmektedir. Elimizde bu amaçla kullandığımız, çok sayıda cihaz ve peeling çeşitleri vardır. Bu sayede en zor lekelerin tedavisi bile günümüzde mümkündür. Örneğin; açık tenli, sadece güneş lekeleri olan bir hastanın tedavisi akıllı IPL cihazları sayesinde 1­2 seansta günlük hayattan uzaklaşmadan 7­10 günde yapılabilmektedir.
E.­ Alt yüz ve gıdı bölgesinin gevşekliklerinde Lazer lipoliz, radyofrekans lipoliz oldukça yararlıdır.
Ancak son teknolojik cihazların mucizesinin sadece cihaza ait olmayacağı unutulmamalıdır. Hasta seçimi, doktorun deneyimi ve doktorun güzellik anlayışı her şeyden daha önemlidir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI