Ana SayfaYazarlarDevlet Tiyatroları`na Çirkin Saldırı

Devlet Tiyatroları`na Çirkin Saldırı

Bu sabah itibariyle Devlet Tiyatroları hakkında bir kısım medyada yazılan haberler içine alındığımız kıskacın çok üzücü bir göstergesi daha oldu benim için. Söz konusu haberlerde Devlet Tiyatroları tarafından sergilenen "Çirkin" adlı oyunun ensest ilişkilere ve grup sekse özendirici nitelik taşıdığı iddia ediliyor ve dolayısıyla Devlet Tiyatroları`nın izleyiciyi sapkınlığa sürüklemeye çalıştığı anlatılıyordu.

Dünyanın pek çok yerinde sanat eseri olarak kabul görüp sergilenen bu oyun neden ve hangi mantaliteyle Türk izleyicisi için sakıncalı görülüyor olabilir diye bir düşünmek gerekiyor.

Hani belli yaşın altındaki çocuklara anlamaz, özenir, korkar falan diye şiddet, cinsellik vb. içerikli filmleri, oyunları izletmeyiz ya, işte aynı muamele şu anda biz yetişkin tiyatro izleyicilerine yapılır durumda. Bu durumu Türk tiyatro severlere ve Türk halkına, bizlerin sanatı anlama ve anlamlandırma yetisine ve tabi ki ahlaki değerlerimize yapılan bir hakaret olarak görmekten başka seçenek yok.

Devlet Tiyatroları`na sergilenen oyundan dolayı saldıranların sanatın işlevini değerlendirmekten çok uzakta olup, olaya bambaşka ve "çirkin" bir pencereden baktıkları malesef çok açık.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI