Ana SayfaYazarlarKapalıçarşı Antikaları!

Kapalıçarşı Antikaları!

Antikacılar turuna Kapalıçarşı ile devam ediyorum. Aslında biliyorsunuz Kapalıçarşı gez gez, anlat anlat bitmez! Ben sizin için en sevdiğim beş mağazayı sıralayacağım o kadar. Saatlerce gezmek de size kalsın…

Zaten İstanbul’da değerli eşya denince akla ilk gelen yeri elbette Kapalıçarşı. Burada başta değerli takılar olmak üzere pek çok ürünün antikasını bulmanız mümkün. Çarşının özellikle İç Bedesten denen bölgesindeki irili ufaklı dükkanlar keşfedilmeyi bekleyen nadide parçalarla dolu. Nuruosmaniye Kapısından veya Beyazıt Kapısından girerek bu bölgeye rahatça ulaşabilirsiniz.

Ümit Berksoy: Çarşı’nın antika takı satan en seçkin mağazalarından biri paha biçilmez mücevherleriyle Ümit Berksoy. Açıkçası benim de favorim!  Burada dünyanın pek çok yerinden gelen muhteşem ve çok değerli antika takıların, heykelciklerin, mineli objelerin yanı sıra eskiye benzer tarzda tasarlanmış yeni ürünleri ve modern takıları da bulmanız mümkün. Emin olabileceğiniz şey; burada bulacağınız her parçanın çok özel ve benzersiz olacağı. Hepsi müthiş birer tasarım ve ustalık örneği.
Adres: İnciciler Sk. No: 2-4-6
Tel: 0212 522 33 91
Ziva Antiques: Çarşı’nın yine değerli takı ve objeleriyle en çok öne çıkan dükkanlarından biri de Ziva. Değerli taşlardan oluşan takıların yanı sıra burada, gümüş, fildişi, cam, porselen objeler, saatler ve ikonalar da meraklılarını bekliyor.
Adres: Sandal Bedesten Sk. No:8
Tel: 0212 512 96 94
Adnan & Hasan: İsteyebileceğiniz her boyda ve özellikte halı ve kilimleri burada bulmanız mümkün. Mağazadaki halı ve kilimlerin yüzde doksanı Türk ve yarı antika değeri taşıyorlar.
Adres: Halıcılar Cad. No:89-90-92
Tel: 0212 527 98 87
İbar: Eğer madalyon ve nişan meralısıysanız İbar Antik tam size göre. Burada Osmanlı’dan, Almanya’dan, Rusya’dan kalma pek çok madalyon ve nişan sizi bekliyor.
Adres: Cevahir Bedesteni No: 170-171
Tel: 0212 526 23 85
Andre Bardakçı: Bu dükkanda en çok ilginizi çekecek parçalar, çeşit çeşit ikonalar ve Osmanlı Silahları olacak. Ahşap Meryem Ana heykeli de girişte tüm güzelliğiyle sizleri karşılayacak.
Adres: İç Bedesten Şerifağa Sk. No:5-6
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI