Ana SayfaYazarlarNevresim nereden mi alınırmış? Hemen söyleyeyim

Nevresim nereden mi alınırmış? Hemen söyleyeyim

Bende bir nevresim merakı varmış ki tarif edemem… Evet, yatak odamla ilgili alışveriş yapmayı her zaman çok severdim ama evlilik hazırlığı yapmaya başlayınca ne kadar alsam doymadığımı fark ettim. Yani sormayın, başıma bir de bu çıktı!

Şimdi en güzellerini nerede bulduğumu açıklama zamanı! Bir kere baştan söyleyeyim; benim tercihim hep pamuk-saten nevresimden yanadır. İlk istikametim Vakko Home oldu. İlk bakışta vurulduğum modelleri ise keten rengi ve beyazın birleştiği pamuk-saten nevresimlerdi. burada yatak ölçünüze göre özel dikim de yaptırabiliyorsunuz. Bana üç hafta içinde bütün siparişlerim teslim edildi. O çok beğendiğim modelin fotoğrafını da hemen yukarda görebilirsiniz. Ayrıca, yatak üstünde süs olarak kullanılabilecek yastıklar da beni kendimden geçirdi! Onlara de hemen bir göz atın. Yalnız baştan söyleyeyim, koşa koşa gidip almak isterseniz, bu işin suçlusu ben değilim.

Buradan sonra gittiğim adres ise Aakaretler`deki Haremlique. Markayı kuruluşundan beri büyük ilgiyle takip ediyordum. Harbiye`deki Divan`ın odalarında bu nevresimleri görünce kesin kararımı verdim. Benim evimde de mutlaka bundan olmalıydı. Zaten nevresimde dantelden çok şerit veya arma işlemelerini severim. Biliyorsunuz Haremlique`de İstanbul semtlerinden adını alan nevresim çeşitleri var. Ben, "Bebek" serisini tercih ettim.

Bu arada söylemeden geçmeyeyim; bahsettiğim bütün modelleri, her iki mağazanın da online butiklerinde bile bulmanız mümkün. İsteyen hemen bakıp sipariş edebilir.

Bütün bunlardan sonra sıra geldi, anneannemin küçüklüğümden beri kendi elleriyle ördüğü dantelleri nasıl değerlendireceğimi düşünmeye. (Her ne kadar danteli çok tercih etmediğimi söylesem de bunları değerlendirmeden duramazdım). En beğendiklerimi kaptığım gibi Sirkeci`de bulunan Beyaz İş `in yolunu tuttum (Adres: Hobyar Mah. Eminame Sok.No:5 SİRKECİ). Gerçekten büyük samimiyetle söylüyorum; İstanbul`da buradan daha güzel pamuk-saten nevresimlere sahip bir dükkan daha bulamazsnız! Dokunduğunuz anda üzerine devrilip uyuyasınız geliyor. Böylesine kaymaksı bir doku olamaz! Bana anneannemin elinden çıkan muhteşem dantelleri kullanarak inanılmaz setler yaptılar!

Düz renk, işlemesiz ve detaysız nevresimlerimin hepsini ise Chakra`dan aldım. Burada pamuk-saten yok ancak bambu liflerinden yapılan nevresimler de zaten pamuk-satenle aynı hissi veriyor. Daha önceden de kullandığım için Chakra`nın bu ürünlerinin kalitesinden gayet eminim.

Sanıyor musunuz ki buralara gittim de saece nevresim alıp döndüm? Tabi ki yok öyle bir şey. Başka başka neler aldığımı daha sonraki yazılarda anlatırım. Şimdilik siz bu mağazaları bir keşfe çıkın bakalım….

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI