Çeşme

Tatil denildiğinde yıllardır aklıma ilk gelen yer hep Bodrum olmuştur. Gençlik yıllarından beri yaşanan her yaz tatilinin değişilmez adresi. İlk heyecanların ilk gece çıkmaların ve ilk hangoverların adresi Bodrum Bodrum… Hani bir söz vardır; Bodrum`da yaşanan Bodrum`da kalır diye, öyle yazların tatlı şımarık yeridir. Ama zaman içinde bir çok sebepten dolayı kendini eskitti. Bodrum`suz yaz hayal etmeyen ben bile, şimdilerde Çeşme’den çıkmaz oldum. Denizi iklimi doğası ve bol seçenekli tarzı ile beni kendisine bağladı. Sabahları Alaçatı`nın içinde Orta Kahve`de yapılan kahvaltılar Kum Beach`de devam eden deniz keyfi ve aksam üzeri Eylül Kahve`de içilen kahvenin sayesinde atılan yorgunluklar. Taze hazırlanmış mezeleri, muhteşem lezzetli deniz ürünleri ile Ferdi Baba Port ve deliler gibi eğlenmek için Deli Deli.Ferdi Baba`da Mert Bey, Deli Deli`de Alaaddin Bey mutlaka bulunmalı. Misafirperverlikleri çok başarılı.

Tabii ki de Çeşme sadece bunlardan ibaret değil. Herkesin keyifle vakit geçirebileceği alternatifleri var. İmren Otel, Beyaz Han veya Vintage Otel, Kurabiye Alaçatı`nın içinde keyifle konaklama yapılabilecek oteller arasında. Kurabiye, Vintage ve İmren otel bu sene açılmış yepyeni yerler. Ege`nin sıcak misafirperverliğini, tatilin aranılan rahatlığı için ve bütçeyi sarsmayacak fiyatları ile bence doğru adresler. Deniz için de alternatif çok. Eğer gün içinde hem denize girmek hem de müzik sesinin sizi rahatsız etmeyeceğini düşünüyorsanız, Aya Yorgi koyunda bulunan mekanları tercih edebilirsiniz. Bu senenin en popüler Aya Yorgi mekanları; Marrakech ve Kafe Pi. Ayrıca  Kafe Pi`de bu sene gecelerin en iddialı ve en iyi müziklerini  yapan Oben Budak ve Dj Sahalom mutlaka dinlenmeli. Tabii ki de Aya Yorgi koyu sadece bu iki mekan ile sınırlı değil. Solamare, Paparazzi, Babylon da burada. Bu mekanların hepsinde giriş ücreti ödemeniz gerekiyor. Aslında bu durum tüm Çeşme plajları için geçerli bir kural. Ama olmasa daha iyi olur bence… İstanbul gece hayatının tanınmış simalari daha çok Kum Beach`i tercih ediyor. Kum Beach`de işletmeci müdür Ahmet Bey bu kadar kaprisli misafir profilini gerçekten başarı ile ağırlıyor. Kum Beach`te uzun bir kumsal gerçek anlamda Bahama`ları aratmayacak deniz ve doğa güzelliği mevcut. Öğlen yemeklerinde deniz mahsulleri ile gününüzü lezzetlendirebilirsiniz ve İstanbul`dan gelmişseniz mutlaka bir iki tanıdık görürsünüz. Buradaki akşam partileri de konseptleri olarak gayet başarılı.

Akşam programlarınızı Alaçatı`nın içinde yapacaksanız eğer Tuval Restaurant, Kalamata, Yaya ve Maria`nın bahçesini, Pasaj Restaurant`ı önerebilirim sizlere… Rezervasyon günler öncesinden mutlaka yapılmalı. Daha önceleri çok sevdiğim Mikasa maalesef artık eskisi gibi değil. Yemeklerin zamanlamasında artık ciddi problemler yaşanıyor ve tavsiyem kapasiteleri kadar misafir almaları. Ancak sezonların kısa olması maalesef bazen işletmeleri buna zorluyor. Akşam yemekten sonra gece yarısına kadar vakit geçirilecek ve bir kaç kadeh bir şeyler içip partilere gitmeden önce hazırlık için Biber uygun bir yer. Ve saat 00:00`ı gösterdiğinde Çeşme`nin hızına yetişip eğlenceyi sabahın ilk ışıklarına kadar uzatacaksanız durmayın…. Çeşme`nin keyifli ve enerjik eğlencesi şimdi sizi bekliyor…

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI