Ana SayfaYazarlarZAGREB, HIRVATİSTAN

ZAGREB, HIRVATİSTAN

ZAGREB, Avrupanın ortasında genç nufusuna karşın yaşlı bir avrupalı gibi duruyor…. Şehrin yapısı tipik bir avrupalı… Yürüyerek her yeri gezebilmek mümkün…. Sonbahar mevsiminde gündüzleri sıcak fakat geceleri gerçekten çok soğuk oluyor… Zagrep`te yaşam, İstanbul`a göre oldukça ucuz, hatta İstanbul`da çalışan üst düzey bir yöneticinin 1 yıllık kazancı ile Zagrep`te 2 sene yaşayabileceği yönünde esprili fikirler bile aklımıza gelmedi değil. 3 günlük tatilimizde Zagrep`te farklı tecrübeler ve farklı lezzetler bulma şansına sahip olduk. Zagrep gece hayatı gerçekten çok hareketli, gece klüpleri dolup taşıyor fakat iyi restaurantları, Cumartesi geceleri bile 3,4 masa ile geceyi kapatıyorlar. Bizim edindiğimiz izlenim eğlencenin yemeğe göre daha ucuz olması ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar, restaurantlarının çok başarılı olmasına rağmen hak ettikleri yoğunluğu yaşamalarına engel oluyor. İlk gün sabah erkenden otelimize geliyoruz. Otelimiz The Regent Esplanade, Zagrep`in en iyi oteli olarak ün yapmış. Otelin içerisinde muhteşem bir restaurantı var ve bahçesi bize Avrupa`nın geçmişteki ihtişamını hatırlatıyor.  Eğer tarihi doku içerisinde, yarı modern yapıyı seviyorsanız tam yerindesiniz. Güleryüzlü personeli ve ihtişamlı görkemi tatil için doğru yerde olduğunuzu size anlatıyor. Otelin altında şehrin en ünlü yerlerinden biri var ve kahvatımızı burada yapıyoruz. Zinfandel`s fine-dining restaurantın bahçesinde oturup şarabımızı yudumlarken, harika sunumlar ile hazırlanmış lezzetli yemekleri tatmak, Zagrep yolculuğumuza ayrı bir keyif verdi.  Kahvaltımızı yaptıktan sonra şehri tanımak için otelden ayrılıyoruz ve başlıyoruz yürümeye.

Eğer ayak üstü atıştırmalıklar tercih ediyorsanız alternatiflerinizden bazıları goodfood ve panpek olmalı. Goodfood, fastfoodun sağlıklı versiyonu olarak tasarlanmış. İçeri girdiğinizde küçük ama gerçekten ferah bir ortamda siparişinizi veriyorsunuz. Sağlıklı salataları, sandviçleri ve burgerleri var. Burası da Panpek gibi uygun fiyata ayaküstü birşeyler atıştırmak için en iyi alternatiflerden. Bizdeki Saladstation ve Sosa`yı andırıyor adeta. Bizimkiler kadar gelişmiş olmasada kendi bölgesinde gerçekten çok başarılı. Her köşede bulunan Panpek Hırvat fastfoodu olarak hizmet veriyor. Sabah erkenden açılan Panpek`ler gece geç saatlere kadar hizmet veriyorlar. İster bir dilim pizza, ister sandviç isterseniz de çeşitli ekmek çeşitlerinden uygun fiyata alabilirsiniz.

Petra Preradovića Meydanı şehrin en haraketli yeri. Tüm cafe ve barların olduğu bu bölge öğlen yemekleri için uygun bir seçenek olacaktır. Cafelerin fiyatları gerçekten çok ucuz ve yemekleri lezzetleri. Gün içerisinde zaman geçirmek için keyifli olan bu bölge hafta içi ve hafta sonu akşamları gençlerin buluşma noktası haline geliyor. Eğer sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenmek istemiyorsanız, gece yarısına kadar burada yemeğinizi yiyebilir sonrasında farklı bir bar seçerek içkinizi keyifle yudumlayabilirsiniz. Bu meydanın hemen köşesinde Türk konsolosluğu bulunuyor.

Göl kenarı olarak bilinen Jarun BB bölgesi, gece kuluplerinin olduğu bir bölge. Burada her tarza uygun alternatif bulmak mümkün çünkü eğlenceye ayrılmış bu alanda şehrin gece klüpleri bulunuyor. Alıştığımız İstanbul gece eğlencesini bulabileceğiniz yer ise Mansion Club. Girişte para ödemeniz gereken mekanda içeri girdikten sonra eğer şişe açacaksanız size tavsiyem Mansion ın işletmecisini bulmanız. Çünkü DJ`in arka bölümünde VIP bölüm var ve şişe fiyatları burada değişmiyor. Ve kulubün genel havasından daha keyifli bir ortam.

Pepermint, daha önce Zagrep`e giden arkadaşlarımızın önerisi ile gittiğimiz bir bar ama aslında tam bir fiyasko. Genelde bu kadar sert yorumlar yapmam ama Zagrep`te ün yapmış olmasına rağmen 3. Sınıf bir rock-bar havasında hizmet veriyorlar fakat kendilerini 1. Sınıf Club olarak görüyorlar. Zagrep`in en pahalı ve sanırım en gereksiz barı olmaya adaylar.

Mano, etleri ile ün yapmış bir restaurant. Yaptığı ünü sonuna kadar hakettiğini düşünüyorum çünkü hayatımda yediğim en iyi steak tartarı ve bonfileyi burada yedim diyebilirim. Garsonlarının şarap bilgisi ve misafirlerine karşı olan ilgisi ise gayet başarılı.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI