Ana SayfaYazarlarLess is More

Less is More

 Less is more… 

11 senelik kariyerim boyunca hep benzer sorularla karşılaştım. 
“Uğur Bey, hani ödül törenlerindeki makyajlar, esasında hiç yokmuş gibi duruyor ya, o nasıl oluyor?”
Doğru cevap ise uygun makyaj malzemesini elimizi korkak alıştırarak uygulamaktan geçiyor.
 İlk kez 1929 yılında Janet Gaynor’ın “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü aldığı zamanki görünümünden tutun da, dün akşam heyecan içinde izlediğimiz; Twitter başında takip ettiğimiz tüm Hollywood ünlülerine kadar gördüğümüz asalet hep aynı. Üstelik seneler ilerledikçe “yokmuş gibi” duran makyaja olan talep de oldukça artıyor. İşin sırrı malzemenin hem kapatıcı hem de ince olması tabii ki. Eminim aşağıdaki analizleri okuduğunuz zaman teknikler biraz daha net anlaşılacak, belki de kendi kendinize uygulayabileceğiniz basitliğe inecektir.
Anna Hathaway :
Kesinlikle kırmızı halının en doğal makyajı olduğunu söyleyebilirim. Görünmeyecek kadar ince baz makyajını evde uygulamanın en kolay yolu, fondöteni günlük bir nemlendirici uygular gibi parmaklar yardımı ile cilde iyice yedirmek. Sonraki adım da bu dinamik görünümü elde etmenin en kolay ve hızlı yolu: yanaklardan elmacık kemiklerine doğru oval hareketlerle uygulanan sağlıklı pembeliği oluşturacak allık uygulaması. Saçlarınız Anne gibi kısaysa ve bakışlarınızın dramatikliğine dikkat çekmek istiyorsanız, tıpkı Oscar makyajındaki gibi, gözlerin dış kenarlarına uygulanmış ilave kirpikler ve silik bırakılan dudaklar tam size göre.
Angelina Jolie :
Kırmızı halıda makyajlı olduğu belli olan iki isimden biri Angelina Jolie. Ten makyajının rengi, uygulaması ve inceliği kusursuz. Yeşil – gri olan gözlerini ortaya çıkartmak için en uygun olan elbisesinin tonlarında şampanya rengindeki far seçimi, üst ve alt kirpik dibine uygulanan ince kahve – siyah tonu far ve yoğun ilave kirpikler mükemmel. Dudak çizgisini belirginleştirmek için sürülen ten renginden daha koyu bir kalem ve dudak ortasına uygulanan açık pembe – bej tonlu ruj ise dudakları olduğundan daha hacimli göstermeye yarayan en güçlü kırmızı halı makyaj hilesi. Angelina Jolie’yi beğenmemek mümkün mü bilmiyorum ama, makyajının oldukça “Oscar” olduğu aşikar.
Sandra Bullock :
Sandra Bullock’ta da Angelina Jolie’ye benzeyen bir göz makyajına rastlıyoruz. Göz kapaklarında yine ışığı muhteşem yansıtan metalik pigment farlar, kirpik diplerinde gölgeler, ve bütün ilave kirpikler… Neredeyse fondöten sürülmüş kadar silik bırakılan dudaklar ise, elbisesi ile aynı renkteki göz kalemini ön plana çıkartmanın en doğru yolu.
Lupita Nyong’o :
Lupita’nın buz mavisi elbisesinin bitter çikolata teninde ne kadar muhteşem patladığını altını çizerek, makyajına geçiyorum. Gözlerde, kirpik diplerine uygulanmış, elbisesinden birkaç ton koyu metalik mavi kalem oldukça silik olmasına rağmen yeterli aydınlıklığı sağlarken; yarım sürülmüş siyah eyeliner ve sadece diplere uygulanmış ilave kirpikler gözleri daha çekik gösteriyor. Tıpkı esmer tenlerde olduğu gibi, siyah tenlerde de en doğru allık rengi, şeftali tonları skalası. Bakır bir kalem ile çerçevelenen dudaklar turuncumsu gül kurusu bir ruj ile renklendirilmiş. Tek eksiği ise birazcık pudra.
Cate Blanchett :
Cate Blanchett “duru” kelimesinin tam karşılığı ile karşımızda! Bu duruluğun en büyük sebeplerinden biri, kusursuz incelik ve kapatıcılıktaki fondöten ve pudra uygulaması. Ten rengi rujun bu kadar kusursuz durmasındaki püf nokta ise, bol bol nemlendirilmiş dudaklar. Uzunlu kısalı tek tek takılan ilave kirpikler ise, hem Cate’in o büyüleyici göz rengini ortaya çıkartıyor hem de makyajın en dikkat çeken kısmı oluyor.
Charlize Theron : 
Her sene, kırmızı halı seremonisinde en merakla beklediğim isim Charlize Theron’dur. Uzun boynu ve genelde straplez seçimleri ile yanına yaklaşmaya cesaret isteyen bir asalet sergiler. Bu sene giydiği, işçiliğinin kusursuzluğu fotoğraflardan bile belli olan Dior Couture elbisesini, olabilecek en sade makyajla tamamlamış. Siyah eyeliner, bir çok kadın için en hızlı ve en seksi makyajı yaratmanın anahtarı. Göz içine sürülmüş açık renk kalem, hem göz üzerindeki siyah eyelinerı ortaya çıkartırken, hem de gözü olduğundan daha büyük gösteriyor. Çok açık şeftali tonundaki allığı ve ruju ise kusursuz. 
Penelope Cruz :
Angelina Jolie’ dışında oldukça belirgin bir makyaja sahip bir diğer isim, Penelope Cruz. Latin ateşi ruhunun en güzel dışa vurumu olan, altlı üstlü siyah çerçevelenmiş gözleri, göz kapaklarındaki bakır metalik far ve dış kenarlara doğru uzayan ilave kirpikleri ile oldukça seksi. Dudakları ise makyajdaki dengeyi sağlamak için ten rengi ve tabii ki mat.
Jennifer Lawrance :
Jennifer Lawrence’ın olağanüstü Christian Dior kırmızı elbisesinin rengini ön plana çıkartan makyajı oldukça basit. Göz yapısından da kaynaklı olarak, sadece yumuşatılmış siyah eyeliner süren ve göz altındaki ince çizgi ile de bunu destekleyen makyaj, şeffaf parlatıcının sadeliği ile güç kazanıyor.
Lady Gaga :
Platin ve oldukça sade olan peruğunun ne kadar gerçekçi olduğu ortada. Göz kapaklarında muhteşem Atelier Versace elbisesi ile aynı renkte, oldukça yansıtıcı olan lila rengi ışıltılı bir far kullanılmış. Göz pınarlarındaki şampanya rengi metalik farlar, gözleri daha dinlenmiş ve dinamik gösterirken; uzun ve oldukça seksi ilave kirpikleri ise makyajı kusursuzca tamamlıyor. Çok açık şeftali tonundaki allıkları belirgin elmacık kemiklerini daha da ortaya çıkartırken, göz üzerinde kullanılan ışıltıyı odak noktası haline getirmek için dudaklar da şeftali tonlarıyla renklendirilmiş.
Gördüğünüz üzere, en başarılı makyajlar hep doğru malzemeyi, doğru oranda uygulayarak elde ediliyor.
Oscar ödülü kadar büyüleyici olmanız dileğiyle!
Cheers!
U.
* Fotoğraflar: Getty Images Turkey

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI